NRK Meny
Normal

Innbruddstyv med øks brakk beinet

Mannen ble oppdaget av beboerne etter at han brøt seg inn i en bolig Sarpsborg. Rømningsforsøket endte på sykehuset i Fredrikstad.

Operasjonssentralen til Østfold-politiet meldte lørdag om en innbruddstyv som brakk beinet, da han hoppet ut fra andre etasje på et bolighus i Sarpsborg.

Ifølge krimsjef Kai Andersen skal mannen i 40-årene ha forsøkt å komme seg unna etter at han ble overrasket av beboerne i huset.

– Det var folk til stede i boligen som overrasket tyven. Han forsøkte å rømme ved å hoppe ut av et vindu i annen etasje, og brakk da beinet. Tyven er innlagt på sykehus, og vil bli fulgt opp av politiet, sier Andersen.

Tok med seg øks

Krimsjefen forteller at mannen er «godt kjent» av politiet fra tidligere, blant annet i forbindelse med narkotika- og vinningskriminalitet.

Han sier politiet ser alvorlig på hendelsen.

– Når noen våkner midt på natta, og oppdager at det er en fremmed mann inne i boligen sin, så er det noe vi ser alvorlig på, sier Andersen og legger til:

– Han hadde også funnet en øks i underetasjen, som han hadde tatt med seg videre og holdt i hånda da han ble oppdaget av beboerne. Det gjorde naturligvis at de fornærmede følte seg truet.

Beboerne ble tatt hånd om i helgen og vil også få videre oppfølging av politiet utover uken.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Stoppet for flere lovbrudd

  En kvinne ble tatt av politiet for å kjøre mot rødt lys i formiddag, og det fikk følger for henne: Det viste seg at hun hadde såpass mange prikker fra før at hun måtte levere fra seg førerkortet. Bilen hun kjørte var ikke forsikret, så med de nye reglene for dagsbøter for uforsikrede biler og forelegg for kjøring mot rødt lys blir dette kostbart for kvinnen i 40-årene.

 • Røkke ute av kampen om Norske Skog

  Aker ute av kampen om Norske Skogs fabrikker, det skriver Dagens Næringsliv.

  Ifølge avisa trekker Kjell Inge Røkke og hans Aker seg fra kampen om å overta Norske Skog, etter at samarbeidet med hedgefondet Oceanwood surnet.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix