Innbruddstyv med øks brakk beinet

Mannen ble oppdaget av beboerne etter at han brøt seg inn i en bolig Sarpsborg. Rømningsforsøket endte på sykehuset i Fredrikstad.

Operasjonssentralen til Østfold-politiet meldte lørdag om en innbruddstyv som brakk beinet, da han hoppet ut fra andre etasje på et bolighus i Sarpsborg.

Ifølge krimsjef Kai Andersen skal mannen i 40-årene ha forsøkt å komme seg unna etter at han ble overrasket av beboerne i huset.

– Det var folk til stede i boligen som overrasket tyven. Han forsøkte å rømme ved å hoppe ut av et vindu i annen etasje, og brakk da beinet. Tyven er innlagt på sykehus, og vil bli fulgt opp av politiet, sier Andersen.

Tok med seg øks

Krimsjefen forteller at mannen er «godt kjent» av politiet fra tidligere, blant annet i forbindelse med narkotika- og vinningskriminalitet.

Han sier politiet ser alvorlig på hendelsen.

– Når noen våkner midt på natta, og oppdager at det er en fremmed mann inne i boligen sin, så er det noe vi ser alvorlig på, sier Andersen og legger til:

– Han hadde også funnet en øks i underetasjen, som han hadde tatt med seg videre og holdt i hånda da han ble oppdaget av beboerne. Det gjorde naturligvis at de fornærmede følte seg truet.

Beboerne ble tatt hånd om i helgen og vil også få videre oppfølging av politiet utover uken.

Laster Twitter-innhold

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fjellsikring i Østfold

    Det skal brukes 1,5 millioner kroner på fjellsikring ved Østfold-veier frem til oktober 2018. Det er ved fylkesvei 120 nord for Tomter sentrum, fylkesvei 114 nord for Trøsken-brua og E18 i Ørjeberga det skal fjellsikres. Stedene er valgt på bakgrunn av observerte steiner i grøftene, men det er ikke farlig å kjøre bil her sier sekssjonsjef i statensvegvesen Arne Bjørklund.