NRK Meny
Normal

Innbruddsbølge i Rygge og Råde

Seks boliginnbrudd på to dager. Politiet frykter bande av mobile vinningskriminelle.

Laster kart, vennligst vent...

– Det har vært seks innbrudd i villaer i Rygge og Råde. Den første meldingen kom inn fra Hananbakken i Rygge tirsdag ettermiddag, også har det kommet fem meldinger til det neste halvannet døgnet, sier politioverbetjent Jan Onarheim ved Vansjø Lensmannskontor.

Innbruddene har skjedd i Hananbakken, Bokfinkveien, Gubbeskogveien, Ekholtveien og Parkveien i Rygge, og i Torsvei i Råde.

– I noen av boligene har de lista ut et vindu og kommet seg inn på den måten, på ett sted har de fått opp en dør, forteller Onarheim.

Politiet mistenker bande

I den ene boligen ble tyvene overraska av alarmen i huset, og inbruddsforsøket ble avbrutt.

Politiet har ennå ikke en fullstendig oversikt over hva som er stjålet på de forskjellige adressene, men det er blant annet smykker, kontanter og sølvtøy som er tatt.

Onarheim forklarer at når det er så mange innbrudd på så kort tid, innenfor et slikt område, så kan man anta at det er mobile vinningskriminelle, men at de ikke kan utelukke at det kan ha vært lokale folk.

– Tidligere år når det har eksplodert med innbrudd på denne måten, så har det vært mobile vinningskrimnelle, slå politioverbetjenten fast.

Politiet har sikra spor, blant annet DNA, men sier det tar tid før de får svar på prøvene. Nå skal de kartlegge hva som er stjålet, snakke med fornærmede, og fortsette å snakke med folk i nabolaget.

– Lås dører og vinduer

– Vi er svært interessert i å høre fra folk hvis de har sett noe mistenkelig.

Som hva da?

– Hvis de har sett noen i området, både folk og biler, som ikke har noe der å gjøre.

Er det noe folk bør gjøre selv for å sikre seg?

– Det er viktig å sikre boligen: Låse dører, sette på alarmen for dem som har det, og rett og slett være observant på ting som er unormalt, sier Onarheim,

Innbruddene har skjedd på dagtid, mens folk har vært på jobb.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: