NRK Meny
Normal

Ingen store beslag for Tollvesenet i storkontroll

Kun ti personer fikk forelegg fra Tollvesenet.

Nye Ørje tollsted

Ørje Tollsted, arkiv.

Foto: Tollvesenet

Politiets utlendingsenhet, UP, Tollvesenet, Mattilsynet og NAV kontrollerte de fleste som kom kjørende over grensa ved Ørje søndag ettermiddag.

Gro Lene Gundelsby

Kontorsjef ved Ørje Tollsted, Lene Gundelsby.

Foto: Hermund Lybeck Kjernli / NRK

Av dem fikk ti personer forelegg av Tollvesenet, forteller kontorsjef ved Ørje Tollsted, Lene Gundelsby.

– Det var masse trafikk, og vi fikk snakket med veldig mange. Det var ikke de helt store resultatene for vår del. Det er ikke noe voldsomme greier i forhold til den trafikken som var, sier hun.

Ønsker fra Kripos

Foreleggene gikk stort sett ut på øl, vin og sigaretter.

– Det blir nok en effekt at storsmuglerne venter når vi har en sånn kontroll. Men jevnt over tror jeg at mannen i gata er ganske flink til å forholde seg til lover og regler.

Gundelsby forteller at storkontrollen var et ønske fra Kripos.

– Det er en øvelse i å samarbeide bredt her på grensen. Vi har jo fast plass her og vi håndterer til daglig et regelverk for flere andre etater. Det er en måte å komme litt nærmere hverandre på.

Lange køer

Ifølge Smaalenenes Avis skapte kontrollen lange køer på E18.

Kontorsjef ved Ørje Tollsted forteller at folk reagerte på de lange køene inn i landet.

– Det er ingen som liker å stå i kø. De aller fleste aksepterer at det kan bli litt opphold på grensen, mens andre var nok litt småsure på oss.

– Så vi får beklage det, men intensjonen er å få tatt de som jukser og bedrar, så vi får håpe at det bidrar til at folk ser meningen med dette.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Totalforbud mot bål

    Som følge av stor fare for gress- og lyngbrann har brannsjefene i Østfold og Follo vedtatt totalforbud mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark. " I nærheten av" defineres som nært nok til at flammer, gnister eller glør kan antenne vegetasjon eller annet brennbart materiale. Forbudet inkluderer også bruk av engangsgriller eller annet utstyr som kan bidra til at vegetasjon antennes. Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid har ført til stedvis stor gress- og lyngbrannfare i kommunene. Skogbrannfarevarselet (se www.yr.no) viser meget stor skogbrannfare i tiden fremover. Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydelig mengde.

  • En person omkom

    Politiet bekrefter nå at en person omkom etter å ha blitt påkjørt av toget på østre linje. Ulykken skjedde på strekningen mellom Knapstad og Spydeberg.