NRK Meny
Normal

Ingen lokaltog på Østfoldbanen på mandag

Selv om lokførerstreiken er over går det ingen lokaltog på Østfoldbanen før tirsdag morgen.

Moss stasjon

INGEN TOG: Først tirsdag morgen går det lokaltog på Østfoldbanen - selv om lokførerstreiken ble avslutta søndag formiddag.

Foto: Jernbaneverket, RambøllSweco ANS

– Vi trenger tid til å posisjonere tog og personell etter rute. Mange tog på Østlandet vil derfor fremdeles være innstilt, skriver NSB på sine nettsider.

Etter fem uker med streik kom partene enighet søndag formiddag.

Riksmekleren offentliggjorde nyheten, som vil glede flere tusen togpassasjerer, under en pressekonferanse med Spekter og LO Stat.

Bakgrunnen for konflikten var at lokførerne ville ha et krav om en nasjonal standard for lokførerutdanningen inn i tariffavtalen, mens NSB ville vente på krav fra myndighetene.

Fra og med tirsdag morgen

Lokaltog på Østlandet, og alle tog på Østfoldbanen kjøres først som normalt fra og med tirsdag morgen klokken 03.00.

Regiontoget mellom Halden og Oslo vil mandag dessuten kjøre som under streiken, uten stopp mellom Rygge og Oslo S.

Regiontog mellom Oslo og Stavanger, Bergen og Trondheim kjører som normalt fra og med mandag morgen klokka 03.00.

Det samme gjelder lokaltog i Bergen og Vossabanen.

Lang streik

Konflikten mellom Norsk Lokomotivmannsforbund og arbeidsgiveren Spekter og NSB har pågått siden 28. september, etter at det ikke ble enighet i forhandlingene mellom LO Stat og Spekter.

– Vi er fornøyd med at myndighetene nå klargjør kompetansekravene, og at slike krav ikke blir tariffestet i NSB og CargoNet, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen Spekter.

De siste ukene har nærmere 300 togavganger blitt innstilt hver dag som følge av streiken.

124 lokførere var torsdag i streik etter den siste opptrappingen onsdag. Titusenvis av togpendlere på Østlandet, Bergensbanen og ved Sørlandsbanen er berørt.

De siste ukene har nærmere 300 togavganger blitt innstilt hver dag som følge av streiken.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Frakjørt av to tog

    Rullestolbruker Glenn Tore Clausen ble frakjørt av to tog i Fredrikstad onsdag kveld, skriver Fredriksstad Blad. Først fordi rullestolrampen sto på feil spor. Ved neste avgang passet ikke rampen med togsettet. – Vi fikk for sent beskjed, sier strekningsleder Terje Andersen i NSB

  • Møte med flyselskap

    Ledelsen ved Rygge sivile lufthavn (RSL) skal ifølge Moss Avis ha et møte med et større flyselskap. Møtet skal finne sted i begynnelsen av juli. Etter det avisen erfarer skal det være et lavprisselskap.