Streiken stopper hjemmekamp i Moss

I går ble det kjent at streiken i kommunene stopper Kvik Haldens hjemmekamp. Heller ikke i Moss blir det fotball denne søndagen.

Tor Thodesen, Moss Fotballklubb

BLIR IKKE KAMP. - Vi har ingen godkjent bane tilgjengelig uansett om streiken avblåses, så det blir ingen kamp i dag, sier MFK-trener Tor Thodesen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Fagforbundet har tatt ut sine medlemmer i streik i Østfold i henholdsvis Moss, Fredrikstad og Sarpsborg.

Blant annet i Halden fører det til at kommunalt ansatte med ansvar for Halden stadion ikke er på jobb, og i og med at fotballforbundet ikke godkjente reservebane på Strupe i Halden, ble toppkampen mot Mjølner avlyst.

Les også:

Melløs Stadion

UKLIPT GRESS. Låste garderober og uklipt gress på Melløs stadion.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Ingen ansatte til å åpne banen

Melløs stadion er uaktuell for kamp uansett, fordi det jobbes med å legge ny friidrettsbane rundt fotballbanen.

Streiken har blant annet medført at gresset på Melløs Stadion ikke har blitt klippet, banen har ikke blitt merket og garderobene er låst.

Bellevue er et kommunalt anlegg, og det er ingen i kommunen til å sette banen i stand for kampen mot Asker, som skulle spilles klokka 1800 søndag.

I følge Moss fotballklubbs nettsider heter det per 31. mai at Norges Fotballforbund har gitt klubben beskjed om at en endelig avgjørelse vil bli gitt i løpet av lørdag 2. juni.

- Blir avlyst

- Siden kampen står på tippekupongen kan den formelt ikke avlyses før på det tidspunktet bortelaget senest måtte reist for å nå kampen, sier trener i Moss fotballklubb, Tor Thodesen, i en sms til NRK.no søndag formiddag.

Det er kun NFF som har myndighet til å avlyse.

- Men vi har ingen godkjent bane tilgjengelig uansett om streiken avblåses, så det blir ingen kamp i dag, sier MFK-trener Tor Thodesen.