NRK Meny
Normal

Ingen enighet om ingeniørboligen

Det verneverdige, men forfalne, bygget på Borgarsyssel er ikke nærmere sin skjebne etter gårsdagens møte mellom museumsstyrene.

Ingeniørboligen, Borgarsyssel museum

Rives eller selges? Svaret på det kom ikke i går. Og ingen kan si når det kommer.

Foto: Birger Kjølberg / NRK

– Vi ble enige om å trekke oss tilbake og tenke over våre standpunkter igjen, sa styreleder i stiftelsen Borgarsyssel museum, Carl-Einar Kure etter møtet i går kveld.

– Nå er det opp til de to styrene å tenke gjennom motpartens argumenter.

Kure beskriver mandagens møte som et møte mellom to steile fronter, der det som kom frem stort sett var gjentagelser av kjente standpunkter.

Hverken Østfoldmuseenes styreleder Harald Horne eller museumsdirektør Gunn Mona Ekornes ønsker å stille til intervju, men Horne bekrefter at partene trakk seg tilbake for å gå gjennom hva deres respektive motparter la frem av standpunkter i møtet.

Dyrt og forfallent

Bygningen er verneverdig, men kostnadene for en restaurering er estimert til 13 millioner kroner. Østfoldmuseenes styre og styret i Borgarsyssel museum er ikke enige om hva som skal skje med bygget.

Forfallet er for stort til at det er noen vits i å renovere bygget, mener Gunn Mona Ekornes. Ingeniørboligen bør dermed rives, er standpunktet til styret i Østfoldmuseene.

Stiftelsen Borgarsyssel vil heller selge bygget, om mulig. Carl-Einar Kure har tidligere sagt at «det er et par personer som har markert sin interesse for å se om det er mulig».

Løsning utsatt på ubestemt tid

En ny møtedato er ikke satt. Og det gjør ikke behovet for å finne en løsning for ingeniørboligen noe mindre.

– Den blir jo dårligere for hver dag, så det er et veldig press om å få en avklaring, sier Kure.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Dahl Andersen ny sykehusdirektør

  Irene Dahl Andersen blir konstituert som ny direktør for Sykehuset i Østfold inntil videre. Just Ebbesen har blitt enig med styreleder i Sykehuset Østfold om å gå av som direktør. Det kom frem på et ekstraordinært styremøte søndag, melder sykehuset.

 • Ebbesen går av som direktør

  Just Ebbesen har blitt enig med styreleder i Sykehuset Østfold om å gå av som direktør. Det kom frem på et ekstraordinært styremøte i går kveld, skriver sykehuset på sine nettsider.

  Irene Dahl Andersen blir konstituert som ny direktør inntil videre.

  Just Ebbesen
  Foto: Anette Torjusen / NRK