Ingen avgjørelse for Blåseensemblet

Ingen av forslagene i Kommunestyret i Halden fikk flertall, dermed må saken behandles på nytt.

Det Norske Blåseensemble
Foto: Det Norske Blåseensemble

– Jeg er usikker på hva som vil skje nå. Jeg har forstått at de vil ta opp saken i et nytt kommunestyremøte, sier styreleder i Det norske Blåseensemble, Irene Johansen.

Hun sier at Halden-politikerne skal ta kontakt med fylkeskommunen og departementet i morgen.

– De hadde fått en frist til i morgen med å gjøre om på vedtaket, sier hun.

LES OGSÅ:

Færre konserter i 2014

Staten har kuttet sitt tilskudd til Det norske Blåseensemblet for 2014 med 785 000 kroner fordi Halden har fryst sin andel på 2013-nivå. Dette betyr færre konserter for blåseensemblet i år, enn det som var planlagt.

– Vi forstod i juni at Halden ikke kom til å gjøre om på vedtaket, så det blir kutt i konsertprogrammet for 2014, sier Johansen.

Blåseensemblet vurderer fortsatt andre vertskommuner, men har ikke sett for seg noe konkret sted å flytte til.

– Vi har håpet i det lengste at det skulle ordne seg i Halden, for det er jo her vi vil være. Vi kommer til å ta kontakt med fylkeskommunen og gå videre i flytteprosessen med dem.

Både Fredrikstad og Sarpsborg har meldt interesse, mens Eidsberg har sagt nei. Foreløpig er ikke blåseensemblet noe nærmere å være på flyttefot for å få den finansieringen de trenger.

I Eidsberg begrunnet politikerne sitt nei til å bidra med at flere av dem rett og slett ikke hadde hørt om orkesteret.

Da regjeringen la frem sitt statsbudsjett for 2015 onsdag ble bevilgningen til Det Norske Blåseensemble foreslått økt med drøyt en halv million kroner.