NRK Meny
Normal

Indre Østfold fikk ikke NM i 2016

Skistyret tildelte NM langrenn til Tromsø i 2016.

Tomas og Petter Northug
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det opplyser skiforbundet på sine nettsider.

Tromsø arrangerte NM langrenn del 2 for to år siden og søknaden tar deres tok utgangspunkt i at skistadion og løypenettet på Kvaløysletta skal benyttes.

LES OGSÅ:

Skulle krysse landegrensen

Indre Østfold, ved klubbene Ørje IL, Rødnes IL, Mysen IF, Slitu IF, Hærland IL, Trømborg IL, Eidsberg IL, Trøgstad Skiklubb og Båstad IL, søkte om å få arrangere norgesmesterskapet.

Planen var at Arena Kjølen Sportsenter i Marker/Sverige skulle avvikle sprintdistansene og løypen krysser landegrenser. Arena Momarken travbane og Høytorp Fort i Eidsberg skulle ha de øvrige distanser og stafetter.

– Skistyret mente det var Tromsøs tur i år. Det blir spennende med et så stort og prestisjefylt mesterskap i Nord-Norge. Ikke minst håper vi på mange flotte tv-timer med skisport fra Nord-Norge med flott natur rundt, sier skipresident Erik Røste.

SE VIDEO: - Søkte også i 2014

Video Ildsjeler i Indre Østfold søker om tidenes første NM i fylket i 2014.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fortsetter gjerne på toppnivå

    Ole Heieren Hansen vil fortsette med fotball på toppnivå, selv om han ikke har fått ny kontrakt med Sarpsborg 08. Det sier han selv til NRK. Heieren Hansen har spilt i Sarpsborg 08 siden klubben ble stiftet i 2008, men etter denne sesongen er det slutt.

  • Tilhenger stjålet i Halden

    Tyver har brutt seg inn i et uthus, og stjålet en tilhenger i Bergbyveien i Halden. Det skriver politiets operasjonssentral på Twitter.