NRK Meny
Normal

Ikke svineinfluensa i Østfold

Det var ikke svineinfluensa i Indre Østfold likevel. Tre kvinner i Trøgstad har vært holdt isolert, men prøvene var negative.

De tre kvinnene, som hadde vært i Barcelona, ringte legevakten og fortalte at de kunne være smittet.

Les også: Overraskelsen svineinfluensa

Ikke isolering lenger

Det ble tatt prøver av de tre kvinnene, og nå har svarene kommet.

- Prøvene viser at de ikke er smittet med svineinfluensa. Det er så godt som hundre prosent sikkert. Prøvene blir nå sendt til Folkehelseinstituttet for verifisering, sier smittevernoverlege i Indre Østfold, Astrid Rutherford.

Hun opplyser at de tre kvinnene i Trøgstad har fått beskjed om prøveresultatene.

- Kvinnene har fått beskjed om at prøvene var negative og at det ikke er nødvendig med isolering lenger, sier Rutherford.

Av de tre kvinnene har to feber, mens den tredje har en lettere forkjølelse.

- Ikke overrasket over resultatet

Rutherford sier at hun ikke er overrasket over resultatet.

- Det var et forventet resultat. Smittvernvakten fortalte meg i går at Spania ikke lenger er et land med særlig mye svineinfluensa, og også opplysningene fra legen som var på besøk hos kvinnene i går kveld, tydet på at de ikke hadde svineinflunsa, sier hun.

Smittevernoverlegen sier at det fortsatt er viktig at folk melder fra om de er dårlige når de kommer hjem fra reise i utlandet.

- Er det mennesker som har vært ute og reist, og spesielt i USA, og kommer hjem og har influensalignende symptomer, er det helt riktig å ta kontakt enten med fastlegen eller legevakten som disse tre gjorde, sier Rutherford.

Les også:

Moldemann isolert i Tyskland

Svineinfluensa i Farsund

Svineinfluensa i Oslo igjen

Klar til å lage vaksinen

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Bortetap for Fredrikstad

    Fredrikstad Fotballklubb ledet to ganger i bortekampen mot Asker i ettermiddag, men tapte til slutt 3-2 for laget som ligger midt på tabellen i 2. divisjon. Kun to poeng skiller FFK på 2. plass fra 7. plassen når lagene tar sommerferie. Moss spilte 0-0 hjemme mot Bærum

  • Oljelekkasje fra Kråkerøybrua

    Brannvesenet har lagt ut lenser i Glomma etter at det begynte å lekke olje fra Kråkerøybrua i Fredrikstad. Oljen kommer fra en oljeslange som ble revet av i forbindelse med en bruåpning lørdag, skriver Fredriksstad Blad. Brua åpnes ikke båtpasseringer, og det er usikkert når den kan åpnes igjen.

    Brannbåten ligger under Kråkerøybrua i forbindelse med oljelekkasje
    Foto: Grete Ruud/NRK