NRK Meny
Normal

Ikke så ekstremt i Østfold

Bortsett fra høy vannstand og veltede trær var «Nina» snill med Østfold i natt.

Ekstremværet Nina
Foto: earth.nullschool.net

Klokken 01:28 i natt meldte yr.no at Meteorologisk institutt anså ekstremværet Nina som over. Vinden gikk gradvis over fra stiv kuling langs østfoldkysten og til svak bris nå på morgenkvisten.

Meldingene om problemer avtok også, etter at det fra 18-tiden lørdag raste inn med notiser om trær som falt ned på fylkesveier i nedre Glomma og indre Østfold. siste melding i politiets logg er fra klokken 23:20, om flere trær som falt ned over fylkesvei 106 ved Bjørkebekk, fylkesvei 21 i Aremark og Ørje.

Vannstanden i Glomma er fremdeles høy, men lavere enn i går.

Mer om ekstremværet «Nina»:

Nærmer seg full storm i Østfold

Glomma flommer over

Alarmsentralen: – Helt rolig

– Det har ikke vært så ille, opplyser Alarmsentral Øst når de oppsummerer natta.

– Det har vært noe småtteri med trær, men det har vært minimalt. Den siste meldingen fikk vi i 23-tiden. Ingen meldinger i natt.

Det er heller ikke noe arbeid med de nedfalne trærne som står igjen, opplyser alarmsentralen.

– Vi har kommet ganske brukbart ut av det, oppsummerer politiets operasjonssentral.

– Vi har hatt ni tilfeller av trær over veien, det har ikke ført til store problemer. Alt er håndtert av lokale brannvesen eller Veitrafikksentralen. Vi fikk noen meldinger om løs takstein, men ingen personer er påført skade under stormen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold

    Programleder: Renée Nilsen
  • Mistenkt for kjøring i rus

    En bil stanset ikke for kontroll på fylkesvei 115 i Svinndal i dag. Politiet melder at bilen etter hvert stanset ved Svinndal kirke. Føreren av bilen mistenkes for å ha kjørt i påvirket tilstand. Sjåføren fremstilles for blodprøver og blir anmeldt av politiet.