Ikke så ekstremt i Østfold

Bortsett fra høy vannstand og veltede trær var «Nina» snill med Østfold i natt.

Ekstremværet Nina
Foto: earth.nullschool.net

Klokken 01:28 i natt meldte yr.no at Meteorologisk institutt anså ekstremværet Nina som over. Vinden gikk gradvis over fra stiv kuling langs østfoldkysten og til svak bris nå på morgenkvisten.

Meldingene om problemer avtok også, etter at det fra 18-tiden lørdag raste inn med notiser om trær som falt ned på fylkesveier i nedre Glomma og indre Østfold. siste melding i politiets logg er fra klokken 23:20, om flere trær som falt ned over fylkesvei 106 ved Bjørkebekk, fylkesvei 21 i Aremark og Ørje.

Vannstanden i Glomma er fremdeles høy, men lavere enn i går.

Mer om ekstremværet «Nina»:

Nærmer seg full storm i Østfold

Glomma flommer over

Alarmsentralen: – Helt rolig

– Det har ikke vært så ille, opplyser Alarmsentral Øst når de oppsummerer natta.

– Det har vært noe småtteri med trær, men det har vært minimalt. Den siste meldingen fikk vi i 23-tiden. Ingen meldinger i natt.

Det er heller ikke noe arbeid med de nedfalne trærne som står igjen, opplyser alarmsentralen.

– Vi har kommet ganske brukbart ut av det, oppsummerer politiets operasjonssentral.

– Vi har hatt ni tilfeller av trær over veien, det har ikke ført til store problemer. Alt er håndtert av lokale brannvesen eller Veitrafikksentralen. Vi fikk noen meldinger om løs takstein, men ingen personer er påført skade under stormen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Stjernen tapte mot Stavanger

    Stjernen tapte i kveld 2-3 på hjemmebane i Fredrikstad mot Stavanger Oilers. Albin Lindgren scoret i den siste perioden for hjemmelaget til ingen nytte.

  • Trafikkulykke i Sarpsborg

    Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke i Roald Amundsens gate i Sarpsborg sentrum. Politiet melder på Twitter at det er to biler involvert og at en person klager over smerter etter ulykken.