NRK Meny
Normal

Ikke nok boliger til folk i krise

Folk i akutt bolignød i Moss må bo i campinghytter og på vandrehjem.

Moss

Moss sett fra lufta. Avdelingsleder i NAV Moss, Fritjof Bull, bekrefter at Moss ikke har boliger som er øremerket for personer i akuttsituasjoner, men understreker at ingen må bo på gata.

Foto: Scanpix / Scanpix

I en fersk tilsynsrapport kommer fylkesmannen i Østfold med kritikk mot Moss kommunes boligtilbud til folk i akutt nød.

Det skriver Moss Avis.

– Ingen må bo på gata

I rapporten påpekes det at kommunen ikke har det nødvendige antall boliger i forhold til befolkningen.

Avdelingsleder i NAV Moss, Fritjof Bull, bekrefter at Moss ikke har boliger som er øremerket for personer i akuttsituasjoner, men understreker at ingen må bo på gata.

– Vi benytter ledige, kommunale leiligheter, samt leier boliger på det private markedet. Vi leier også campinghytter og rom ved vandrehjem, sier Bull til Moss Avis.

– Uverdig

Han understreker også at kommunen aldri benytter seg av ikke-godkjente boliger som reserveløsninger.

– Alle boligene oppfyller lovens minimumskrav til standard og har innlagt toalett, vann og kjøkken eller tilgang til dette, sier Bull.

Politikere avisen har snakket med er lite fornøyd med situasjonen.

– Det er uverdig at folk må bo i campinghytter. Men vi skal ordne opp i dette, blant annet ved å bygge nye boliger på Kleberget i 2010, sier Siv Jacobsen (Ap), leder av helse- og sosialutvalget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.