NRK Meny
Normal

Ikke nok boliger til folk i krise

Folk i akutt bolignød i Moss må bo i campinghytter og på vandrehjem.

Moss

Moss sett fra lufta. Avdelingsleder i NAV Moss, Fritjof Bull, bekrefter at Moss ikke har boliger som er øremerket for personer i akuttsituasjoner, men understreker at ingen må bo på gata.

Foto: Scanpix / Scanpix

I en fersk tilsynsrapport kommer fylkesmannen i Østfold med kritikk mot Moss kommunes boligtilbud til folk i akutt nød.

Det skriver Moss Avis.

– Ingen må bo på gata

I rapporten påpekes det at kommunen ikke har det nødvendige antall boliger i forhold til befolkningen.

Avdelingsleder i NAV Moss, Fritjof Bull, bekrefter at Moss ikke har boliger som er øremerket for personer i akuttsituasjoner, men understreker at ingen må bo på gata.

– Vi benytter ledige, kommunale leiligheter, samt leier boliger på det private markedet. Vi leier også campinghytter og rom ved vandrehjem, sier Bull til Moss Avis.

– Uverdig

Han understreker også at kommunen aldri benytter seg av ikke-godkjente boliger som reserveløsninger.

– Alle boligene oppfyller lovens minimumskrav til standard og har innlagt toalett, vann og kjøkken eller tilgang til dette, sier Bull.

Politikere avisen har snakket med er lite fornøyd med situasjonen.

– Det er uverdig at folk må bo i campinghytter. Men vi skal ordne opp i dette, blant annet ved å bygge nye boliger på Kleberget i 2010, sier Siv Jacobsen (Ap), leder av helse- og sosialutvalget.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ber om tips etter flere innbrudd

    Politiet i Sarpsborg ber om tips etter en rekke innbrudd over et kort tidsrom. Det skriver sa.no. Fire av fem innbrudd skjedde i boliger og næringseiendommer på Varteig og Ise lørdag og søndag.