NRK Meny
Normal

Ikke mestermøte på Værste

Det blir ikke noen kamp mellom cupmester FFK og seriemester Rosenborg på den nye stadion i Fredrikstad den 1. april.

FFK-jubel
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Fredrikstad Stadion AS og FFK kommet frem til at kampen ikke lar seg gjennomføre i forhold til den tidsplanen som er lagt, skriver FFK på sine hjemmesider.

Dermed blir det ikke noe oppgjør mellom fjorårets seriemester RBK og cupvinnerne FFK etter engelsk modell på den nye stadioen i Fredrikstad.

RBK
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

- 1. april for tidlig

- Dette er selvfølgelig beklagelig både sportslig og kommersielt, men det viktigste er at stadion fremstår som ferdig før vi tar den i bruk, sier FFKs administrerende direktør Morgan Andersen på FFKs hjemmesider.

1. april ble litt tidlig, og Andersen mener klubbens tilhengere heller får glede seg til FFKs første hjemmekamp lørdag 14. april mot Lyn.

- Da skal alt være i orden, forteller Morgan Andersen.

Det er lite som tyder på at en kamp mellom RBK og FFK i stedet går på Ullevål.

Den engelske modellen

FA Charity Shield var et engelsk fotballtrofe som fra 1974 ble avgjort i en årlig kamp mellom ligavinneren i den øverste divisjonen og vinneren av FA-cupen.

Vant et lag The double (både ligaen og FA-cupen) spilte de mot det laget som ble nummer to i ligaen.

Kampen ble fra 1959 spilt i starten på sesongen, som regel helgen før seriestart i den øverste divisjonen. Kampene ble vanligvis spilt på Wembley Stadium i London.

I 2002 skiftet turneringen navn, og den heter nå FA Community Shield.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Ulovlig opphold i 10 år

    En 35 år gammel syrer er i Sarpsborg tingrett dømt til 120 dagers fengsel for falsk forklaring og for å ha forfalsket identiteten, skriver SA. For å få oppholdstillatelse oppga mannen i 2006 at han var en 3 år yngre iraker og har dermed oppholdt seg 10 år ulovlig i Norge. Forholdet ble oppdaget for to år siden da mannen skulle fornye oppholdstillatelsen.

  • Stoppet rusede bilførere

    En bilfører ble i natt stoppet av politiet på Greåker med ugyldig førerkort. Politiet mistenker ruspåvirkning og forholdet er anmeldt. På Ørebekk i Fredrikstad ble en ruspåvirket bilfører stoppet av UP i natt. Vedkommende er anmeldt og fikk førerkortet beslaglagt.