Ikke mer vakthold på Momarkedet

Flere kommuner boikotter Momarkedet fordi de mener det er for mye fyll og bråk der. Men arrangørene vil ikke øke vaktholdet.

Til tross for klager på mye ungdomsfyll på Momarkedet kommer ikke arrangørene til å skjerpe vaktholdet.

 - Trist å holde ungdommen borte

Både Sarpsborg og Hvaler kommune mener det er for mye fyll og bråk på Momarkedet, og nekter å sende ungdommer til arrangementet hvis ikke vaktholdet skjerpes.

Trist, mener Momarkedets styreleder Kjersti Skrindebakke.

- Vi synes dette er kjempeleit. Vi har politi, vakter og Securitas. Det er klart det ikke utelukker at det kan skje fyll, men jeg synes det er leit at man velger å holde ungdommen borte fra vårt arrangement, sier hun til NRK.

Sjokkert over fylla

Avdelingsleder for fritid og idrett i Hvaler, Thomas Holmen Olsen ble sjokkert over det han mener var omfattende ungdomsfyll på Momarkedet i fjor.

- Vi har hatt tradisjon med å reise dit hvert år. Men i fjor var det en vanvittig mengde ungdomsfyll på stedet. Det strider mot det rusforebyggende arbeidet vi jobber for.

Hvert år har fritidsklubbene i Hvaler reist til Momarkedet, men nå er det slutt.

Holmen Olsen nekter å sende ungdommer til Mysen. hvis ikke Momarkedet kan love å rydde opp.

- De må love oss bedre kontroll med ungdommen. De inviterer til ungdommens dag, og da må de ha en plan for holdninger i forhold til alkohol.

Men Momarkedet kan ikke gi løfter om bedre vakthold.

- Vi har ikke tenkt til å ha noe mer vaktshold enn det vi har hatt tidligere. Vi føler at det vi har er godt nok, sier hun.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Fredrikshald imponerte i futsal

    Det nyopprykkede laget Fredrikshald imponerte i eliteserien i futsal i dag. 140 tilskuere så haldenserne spille uavgjort 7-7 mot fjorårets seriemestere Sandefjord, skriver Halden Arbeiderblad.

  • Vurderer ordning for godstrafikk

    Regjeringen undersøker mulighetene for å innføre en økonomisk støtteordning som skal bidra til at godstrafikken blir flyttet fra veiene til jernbanen. – Dette er ting vi jobber med, sier statssekretær Anders B. Werp (H) i Samferdselsdepartementet.