NRK Meny
Normal

– Foreldrene tar dette svært tungt

En mann i 30-årene er siktet etter at hans ti måneder gammel baby ble funnet sterkt nedkjølt på bakken utenfor familiens hus i Onsøy i Fredrikstad.

Baby funnet sterkt nedkjølt

Barnet ble hentet av luftambulanse i Onsøy søndag kveld.

Foto: Utrykningsnytt

– Ingen er pågrepet i saken, og det er ikke aktuelt å begjære noen varetektsfengslet, slik saken står nå, sier politiadvokat Petter Hohmann til Fredriksstad Blad.

Avhørene av babyens far fortsatte tirsdag, mens moren foreløpig er ferdig med sine avhør og har status som vitne.

– Foreldrene tar dette svært tungt og de har fokus på å være der for barnet sitt, skriver farens forsvarer, Vigdis Branstorp, i en sms til NRK.no.

Foreldrene ønsker ikke at advokaten skal uttale seg mer i media om saken.

LES OGSÅ:

Mistenkt for å ha satt noen i livsfare

– Politiet har gått bredt ut i etterforskningen for å kaste best mulig lys over hva som har skjedd. I denne saken kan det ha vært en tragisk ulykke, eller det kan ha vært noe klanderverdig som politiet ønsker å rette en pekefinger mot, sier Hohmann til NRK.

Faren er under etterforskning for uaktsom, grov legemsbeskadigelse.

– Han er mistenkt for å ha satt noen i livsfare eller å ha utsatt dem for livsfarlig sykdom, i dette tilfellet en kraftig forfrysning, sier politiadvokat Nils Vegard til VG tirsdag morgen.

Det ti måneder gamle barnet skal ha falt ut av barnevognen og ble funnet utendørs, sterkt nedkjølt. Babyen ble brakt til Ullevål sykehus i Oslo og skal nå være utenfor livsfare.

Barnet ble funnet av sin mor da hun kom hjem til parets bolig søndag kveld. Politiet ble først varslet om saken da Rikshospitalet ringte ved 22-tida søndag for å opplyse om barnets tilstand.

Ifølge politiet forbedret tilstanden seg ut over mandagen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Varetektsfengslet for drapsforsøk

    Den antatte knivstikkeren på Krapfoss fra fredag er siktet for drapsforsøk. Han ble varetektsfengslet for to uker i går ettermiddag på grunn av faren for bevisforspillelse, bekrefter politiadvokat Anette Steen. Det er så langt ikke kjent om kjennelsen blir anket. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

    Knivstikking i Moss
    Foto: Odd Skjerdal/NRK
  • Buss mot fotgjenger

    Trafikken går igjen som normalt etter at en fotgjenger ble påkjørt av en buss ved Valaskjold bru i Sarpsborg. Det melder politiet på Twitter. De forteller at fotgjengeren er tatt hånd om av ambulansepersonell.