Normal

Ikke «opprykk» for Dennis Olsen

Motorsporttalentet Dennis Olsen manglet 2,5 millioner for å ta steget opp i 3,5 liters-klassen.

Dennis Olsen

Dennis Olsen har bestemt seg for hvilket lag han skal kjøre for den kommende sesongen.

Foto: Prema Powerteam

Det blir en ny sesong i Eurocup Formula Renault 2.0 for Dennis Olsen, som i fjor tok 2.-plassen i den samme serien, som debutant.

18-åringen fra Våler manglet 2,5 millioner kroner for å kjøre i 3,5 liters-klassen, skriver Moss Dagblad.

– Den økonomiske situasjonen er slik at det blir 2.0-klassen i år også. Hadde han vunnet i fjor, hadde han fått 500.000 euro. Det, pluss sponsorene til i år, hadde vært nok til å kjøre i 3,5-klassen, forteller talentets far, Roy Espen Olsen til avisen.

Nytt lag

En annen ting som er klart er at det ikke blir en ny sesong i bilen til Prema Powerteam, som han kjørte for i fjor.

Laget skal ikke ha delta i årets mesterskap, og Olsen har jobbet med tre andre team de siste ukene. I går kveld tok han en avgjørelse på hvem han skal kjøre for den kommende sesongen.

– Jeg tror vi skal gå ut med hvem det bli i morgen, sier Dennis Olsen til NRK.

Trenger sponsorer

3,5-mesterskapet er enkelt forklart en rekrutteringsarena der de største formel-talentene samles for å kjempe om «opprykk» til Formel 1.

Forrige sesong var det Carlos Sainz Jr, sønn av rallyverdensmester Carlos Sainz, som stakk av med seieren i 3,5-mesterskapet. Denne sesongen skal Sainz kjøre nettopp Formel 1 for Scuderia Toro Rosso.

Forskjellen på budsjettet i 3,5 liters-klassen og 2.0 liters-klassen er på rundt to og en halv millioner kroner.

Olsen og hans støttespillere jobber fremdeles med å samle inn nok sponsorkroner for å delta i årets sesong.

– Vi er ikke helt i mål ennå. Det var vi ikke på dette tidspunktet i fjor heller, så jeg er ikke spesielt bekymret. Jeg tror vi skal klare det i år også, sier Roy Espen Olsen til Moss Dagblad.

Første løp går i Spania 25. april.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rivekontrakt i Moss

    Norsk Saneringsservice AS har fått jobben med å rive til sammen 121 bygninger i Moss. Bygningene må vike for nytt dobbeltspor på strekningen Sandbukta-Moss-Såstad. Arbeidene vil pågå utover høsten/vinteren, og ferdigstilles våren 2019.

  • Skulle dyrke cannabis

    To menn i 20-åra fra Trøndelag kan vente seg en større bot etter å ha blitt stoppet på svinesund i helga. Bilen de kjørte var fullasta med utstyr til dyrking av cannabis. De to unge mennene fortalte tollerne at de skulle dyrke tomater, men ble ikke trodd.

    Dyrkningsutsyr cannabis
    Foto: Tolletetan