NRK Meny
Normal

I sluttfasen av MFK-granskning

Agent hevder han ble tilbudt 800.000 kroner for å fikse kamp mellom Moss og Ålesund. I morgen kommer fotballforbundets konklusjon i saken.

Melløs Stadion

Tidligere fotballagent Knut Høibraaten hevder i en bok at 1.-divisjonskampen mellom Moss og Aalesund i 2006 var utsatt for kampfiksing. Forfatteren av boka forklarte seg om dette for fotballforbundet i forrige uke.

Foto: Espen Torgersen / NRK

– Vi har mottatt all informasjon i saken og er helt i sluttfasen. Vi kommer med en konklusjon om kort tid, sier Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund (NFF).

– Har du noe tidsaspekt på det?

– I morgen, sier han.

 «Fotballagenten»

Knut Høibraaten skriver i sin nye bok at han er sikker på at mossekampen var fikset.

Tidligere fotballagent Knut Høibraaten hevder i en bok at 1.-divisjonskampen mellom Moss og Aalesund i 2006 var utsatt for kampfiksing. Forfatteren av boka forklarte seg om dette fotballforbundet i forrige uke.

– Det er ingen tvil om at jeg burde varslet om dette allerede i 2006, men jeg har ikke turt, sa Høibraaten til NRK før møtet med NFF.

LES OGSÅ:

Tilbudt 800.000 kroner

– Jeg er jo en tøffing og har bokset en del i mitt liv, men de gutta der spøker man ikke med. Det er ikke flaut å si at man er redd gærne folk. Så enkelt er det, fortsetter han.

Informasjonen han har vært så redd for å gi videre i frykt for sitt eget liv, fikk han på en strand i Albania mai 2006. Der møtte nordmannen en mann som angivelig jobbet for en stor malaysisk kampfiksingsorganisasjon.

Høibraaten hevder han der og da ble tilbudt 800 000 kroner for å fikse 1. divisjonskampen mellom Moss og Aalesund som skulle spilles en uke senere.

Ifølge Høibraaten fikk han beskjed om å kjøpe spillere slik at Moss tapte med minst tre mål. Det han ikke ga til spillere skulle han få beholde selv.

Moss tapte kampen 0–5. Høibraaten takket nei.

– Tragisk om kampen ble fikset

Klaus H. Hansen har ledet kontrollkomiteen for Moss Fotballklubb, og han har tidligere overlevert de interne undersøkelsene til MFKs styre, som også har sendt dem videre til forbundet.

Erik Holtan

Erik Holtan sto i mål for Moss da de tapte 0–5 for Aalesund.

Foto: Grete Ingebjørg Berge / NRK

Målvakt under kampen, Erik Holtan, uttalte til NRK.no, etter at saken ble kjent, at det er ubehagelig å ha spilt en kamp der noen kan ha sabotert.

– Det er overraskende å tenke på at noen eventuelt kan ha gjort noe sånn som det her. I min verden er det helt totalt fjernt å tenke sånn i det hele tatt, men det er skuffende hvis det stemmer, sier han til NRK.

Han legger vekt på at man ikke vet om påstandene fra Høibraaten stemmer.

– Men om det stemmer er det tragisk, sier han.

SE VIDEO: Høibraaten våget ikke si fra om kampfiksing

Knut Høibraaten

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra NRK Østfold

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra NRK Østfold klokka 22:55.
  • 60 klager på Sykehuset Østfold

    I løpet av fire måneder har Sykehuset Østfold fått 60 klager på behandling, skriver VG. Dårlig behandling, korridorpasienter og neglisjering er innholdet i noen av klagene. Pasientombudet er bekymret over tilstanden.