NRK Meny
Normal

I retten for mopedkjøring på isen

Onsdag er to menn i 20-årene stevnet for Moss tingrett for ulovlig kjøring på isen på Vansjø.

Motorsykkel på isen

Kjøring på islagte vann blir tema i Moss tingrett onsdag.

Foto: Photographer: AoB / Asbjørn Odd Berge/NRK

Lørdag 13. februar 2013 ble politiet varslet om at det var folk som oppholdt seg på isen i Årvollbukta i Vansjø. Tre uker tidligere hadde en mann omkommet fordi han hadde falt i en råk.

Les også: Mann omkom etter å ha falt i råk

Forelegg på 10.000 kroner

Da politiet kom fram viste det seg at det var en noen moped- og motorsykkelførere som kjørte på isen. De ble anmeldt for forholdet, og mandagen etter ble det skrevet ut forenklede forelegg på 10.000 kroner for kjøringen.

De ble bøtelagt for brudd på motorferdselsloven som begrenser bruk av motorkjøretøyer i utmark og på islagte vassdrag.

Rettssak to år etter

To av dem som fikk forelegg har ønsket saken prøvet for retten. Det er to menn som begge er midt i 20-årene og bosatt i Fredrikstad.

Onsdag kommer saken opp for tingretten i Moss, nær to år etter at kjøringen fant sted.

Laster kart, vennligst vent...

Kjøringen fant sted ved Årvollbukta helt vest i Vansjø.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brannårsak fortsatt ukjent

    Politiet vet fortsatt ikke brannårsaken til skogbrannen i Moss på tirsdag. Politiet har enda ikke fått rapporten fra krimteknikerne, men de skal ikke ha klart å konkludere med en brannårsak. Seksjonssjef i Moss, Henning Dalbye forteller at de er i ferd med å skaffe seg en oversikt over de som har vært i området. Arbeidere fra BaneNor jobbet rundt stedet, men også turgåere har ringt inn og sagt ifra at de har vært der.

  • Innbrudd i Fredrikstad

    Det har vært innbrudd i en bolig på Kråkerøy i Fredrikstad i løpet av dagen, melder politiet. Gjerningspersonen har brutt opp et vindu, og stjålet sølvtøy, blant annet. Politiet er på stedet og utfører åstedsundersøkelse.