NRK Meny
Normal

Med 2,7 i promille i 100 km/t mot kjøreretningen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En 50-åring risikerer å miste førerkort i fem år etter å ha kjørt med 2,7 i promille i nærmere 100 kilometer i timen mot kjøreretningen på E6.

Tiltalen mot 50-åringen er klar og etterforskningen konkluderer med at mannen hadde 2,7 i promille da han kjørte et vogntog feil vei på firefeltsveien mellom Råde og Moss, i nærmere 100 kilometer i timen.

– Det var mye trafikk

Gunnar Bjar var en av bilistene som fikk vogntoget farlig nært innpå seg. Han forteller at det var en opplevelse langt utenom det vanlige.

– Jeg kjørte mot Moss og plutselig så jeg vogntoget komme midt i mot. Det kunne jo gått riktig ille, sier Bjar til NRK.no.

Ingen kom fysisk til skade av vogntogsjåførens ferd.

Da politiet stanset sjåføren var han såpass synlig beruset at han ble karaktarisert som «nærmest å ikke kunne stå på bena».

– Det var mye trafikk, så det kunne fort blitt svært farlig, sa operasjonsleder Hans Martin Nygårdsmoen til NRK.no, etter at sjåføren endelig var stanset i en aksjon med flere politibiler på E6.

To timer i retten

Det er satt av to timer til å behandle straffesaken mot den 50 år gamle mannen fra Polen i Moss tingrett, bare en drøy måned etter at den hasardiøse ferden på nærmere 20 kilometer fant sted.

Politiinspektør Jon Granrud, som fører saken for påtalemyndigheten, har lagt ned påstand om at førerkortet beslaglegges i fem år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Brattset superfornøyd

    Forsvarskjempen i damenes håndballandslag Kari Brattset fra Varteig, er godt fornøyd med innsatsen etter storseieren mot Russland i VM i går kveld. Hun sier hun gjør gode erfaringer som er viktige for de neste kampene. -Setter vi forsvaret på samme måte, slår vi også Nederland, mener Brattset.

  • Ligger for lenge på akutten

    Pasienter ved akuttmottaket på Sykehuset Østfold blir i snitt liggende i fire timer før de overføres til andre avdelinger eller skrives ut. Det er det dobbelte av hva som ble planlagt da sykehuset ble bygd. Årsaken er for få undersøkelsesrom og at ventesonen er for liten.