I mai fyller NRK Østfold 30 år

Det er i mai 30 år siden den hele startet hos NRK Østfold.

Elnar Seljevold

Elnar Seljevold var kontorets første distriktsredaktør.

Foto: Bjørn Ruud/NRK

Da det startet i 1982 var Elnar Seljevold distriktsredaktør, og det var sju medarbeidere ved kontoret i Fredrikstad.

I dag jobber 60 personer med radio, TV og nett. Tidligere i dag ble jubileet feiret med stor bursdagskake.

– Den gangen jeg begynte hadde jeg ikke tenkt meg at jeg skulle stå her 30 år senere og spise kake. Jeg er stolt over å ha vært den første sjefen her, og jeg synes at det blir gjort en fantastisk jobb nå av alle sammen, sier Seljevold.

– Vår største nyhetskonkurrent

Ulf Morten Davidsen

Distriktsredaktør i NRK Østfold, Ulf Morten Davidsen.

Foto: Leif Ingvald Skaug

Dagens distriktsredaktør Ulf Morten Davidsen mener at dagens NRK Østfold er langt mer komplett enn det var ved oppstarten.

– Det å være til stede på flere plattformer gjør oss mer komplett som mediehus. Vi ser for eksempel at å se på våre nyhetssendinger på tv, er et fast ritual for mange østfoldinger.

Også redaktør i Fredriksstad Blad, Erling Omvik har sett utviklingen hos konkurrenten i Gamlebyen.

– Jeg har jo vært med hele veien, og var i Fredriksstad Blad også da NRK Østfold startet. I starten var de veldig avhengige av å hente nyteher fra lokalavisene, men i dag er de en oppegående redaksjon på flere plattformer, sier han.

– Vi i Fredriksstad Blad opplever NRK Østfold som vår største nyhetskonkurrent i øyeblikket. Morgensendingene er mitt faste ritual.

Startet med samsendinger med Østlandssendingen

Jørn Enger har vært med i NRK Østfold i en mannsalder, og er den eneste i dagens redaksjon som er fra den opprinnelige staben.

Han husker godt dagen da daværende kringkastingssjef, Bjartmar Gjerde åpnet Østfold-sendingene.

– Det var faktisk det aller første kontoret han åpnet, sier Enger.

Hør åpningen til Gjerde her:

– Under de første fem årene hadde vi delte sendinger med Østlandssendingen, men i 1987 fikk vi endelig overta all sendetid i radio. Da var det tid til å lage et lite eventyr, som jeg har klart å grave frem fra arkivet, sier Enger.

Hør eventyret til Henrik Melsom her:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Håper noen vil satse på kvinner

    Sarpsborg 08 og Østfold Fotballkrets vil onsdag ha et møte med andre klubber som kan ta over 08s plass i 2. divisjon for kvinner. Det vil bli sendt ut en invitasjon til samtlige klubber i Østfold, forteller daglig leder i Østfold Fotballkrets Øyvind Strøm til Sarpsborg Arbeiderblad.

    Han håper de på denne måten kan nå flere enn de som har hørt av seg, etter at Sarpsborg 08 har trukket sin kvinnesatsing.

    Sarpsborg 08 kvinnelag
    Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK