NRK Meny
Normal

I kveld kan FFK hevne nederlaget

For første gang siden «Slaget om Østfold» møtes FFK og Sarpsborg 08 igjen til kamp.

FFK - Sarpsborg 08

I kveld møtes rivalene til kamp igjen. – Det er viktig for FFK å starte 2010-sesongen med seier, sier sportslig administrator i FFK, Joacim Jonsson.

Foto: Scanpix/Espen Torgersen

Det er kun snakk om en treningskamp i Østfoldhallen, og begge trenerne gjør sitt beste for å understreke at kampen ikke er av betydning.

Men med det mye omtalte «Slaget om Østfold» friskt i minne, er det ikke tvil om at det er en viss porsjon spenning knyttet til oppgjøret.

I hvertfall blant supporterne.

LES: Sarpsborg jubler - FFK rykker ned

– Viktig med seier

– Denne kampen er nok viktigst for de som er på sidelinja. Jeg graver meg ikke ned hvis vi taper, selv om det aldri er moro å tape en fotballkamp, sier hovedtrener i Sarpsborg 08, Roar Johansen.

Sportslig administrator i FFK, Joacim Jonsson, legger ikke skjul på at FFK gjerne vil vinne kampen.

Men det er ikke fordi det er Sarpsborg 08 som er motstander.

– Det er viktig for FFK å starte 2010-sesongen med seier. Da ser folk at vi er på vei og det kan bidra til å skape mer optimisme rundt klubben. Det har vært mye turbulens i det siste, sier Jonsson til NRK.no.

Motiverte spillere

Sarpsborg 08 overrasket de aller fleste ved å vinne såpass overlegent mot FFK i kvaliken i november.

Selv om resultatet ikke er av praktisk betydning, legger ikke Sarpsborg 08-treneren skjul på at spillerne hans godt kunne tenke seg å gjenta bedriften.

– Selvfølgelig er det en liten greie der. Ingen spesiell strategi for å slå Fredrikstad. Men motivasjonen blant gutta er nok litt større nå enn mot Follo, sier Johansen.

FFKs sportslige administrator tror ikke all uroen rundt klubben vil merkes på banen i kveld.

– Turbulensen påvirker selvsagt spillerne, de er jo også mennesker. Men jeg tror vi har lagt det bak oss nå, sier Jonsson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Båt kjørte trolig på tømmerstokk

    Redningsskøyta Horn Rescue bistår en båt som trolig har kjørt på en tømmerstokk ved Skjærhalden. Ifølge Redningsselskapet skal alt være under kontroll, men det skal være vibrasjoner i båten.

  • Skogbrann i Sarpsborg

    Brannvesenet i Sarpsborg har rykket ut til Børtevann etter melding om en skogbrann. Det skal være cirka 60 kvadratmeter som brenner.