Normal

I kveld kan FFK hevne nederlaget

For første gang siden «Slaget om Østfold» møtes FFK og Sarpsborg 08 igjen til kamp.

FFK - Sarpsborg 08

I kveld møtes rivalene til kamp igjen. – Det er viktig for FFK å starte 2010-sesongen med seier, sier sportslig administrator i FFK, Joacim Jonsson.

Foto: Scanpix/Espen Torgersen

Det er kun snakk om en treningskamp i Østfoldhallen, og begge trenerne gjør sitt beste for å understreke at kampen ikke er av betydning.

Men med det mye omtalte «Slaget om Østfold» friskt i minne, er det ikke tvil om at det er en viss porsjon spenning knyttet til oppgjøret.

I hvertfall blant supporterne.

LES: Sarpsborg jubler - FFK rykker ned

– Viktig med seier

– Denne kampen er nok viktigst for de som er på sidelinja. Jeg graver meg ikke ned hvis vi taper, selv om det aldri er moro å tape en fotballkamp, sier hovedtrener i Sarpsborg 08, Roar Johansen.

Sportslig administrator i FFK, Joacim Jonsson, legger ikke skjul på at FFK gjerne vil vinne kampen.

Men det er ikke fordi det er Sarpsborg 08 som er motstander.

– Det er viktig for FFK å starte 2010-sesongen med seier. Da ser folk at vi er på vei og det kan bidra til å skape mer optimisme rundt klubben. Det har vært mye turbulens i det siste, sier Jonsson til NRK.no.

Motiverte spillere

Sarpsborg 08 overrasket de aller fleste ved å vinne såpass overlegent mot FFK i kvaliken i november.

Selv om resultatet ikke er av praktisk betydning, legger ikke Sarpsborg 08-treneren skjul på at spillerne hans godt kunne tenke seg å gjenta bedriften.

– Selvfølgelig er det en liten greie der. Ingen spesiell strategi for å slå Fredrikstad. Men motivasjonen blant gutta er nok litt større nå enn mot Follo, sier Johansen.

FFKs sportslige administrator tror ikke all uroen rundt klubben vil merkes på banen i kveld.

– Turbulensen påvirker selvsagt spillerne, de er jo også mennesker. Men jeg tror vi har lagt det bak oss nå, sier Jonsson.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Trøstemål til Sarpsborg 08

    Fire minutter på overtid skårer Kristoffer Zachariassen for gjestene. Ballen stusses bak til bergenseren, som kan stange den i det tomme buret. Det ender 3-1 i Tyrkia.

  • Besiktas punkterer kampen

    I det 82. minutt skårer Jeremain Lens og øker dermed ledelsen til 3.0. Dermed skal det mirakler til for at Sarpsborg skal vinne denne kampen.