NRK Meny
Normal

I dag spiller de for semifinale

Sist Jonas Wille og Halden Topphåndball møtte Kolstad, vant østfoldingene overlegent. I dagens kvartfinale tror treneren på en helt annen type kamp.

Satser på mer Halden-jubel
Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Halden Topphåndball fikk en fantastisk seriestart i årets eliteserie. Borte mot Kolstad ble det en imponerende 13-målsseier for østfoldingene. Siden den gang har mye endret seg.

Rasmus Carlsen, Haldens kanskje viktigste spiller, har vært ute med skade. Før kampen i kveld er også bakspiller Kristoffer Henriksen på skadelisten, i tillegg til at Kolstad er i kjempeform og har vunnet de tre siste kampene i serien.

Jonas Wille, trener for Halden Topphåndball

Kvartfinalen kommer ikke til å ligne noe særlig på serieåpningen, spår Jonas Wille.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

– Det blir en helt annen kamp i kveld, konstaterer treneren til Halden Topphåndball, Jonas Wille.

– Vi mangler to av de fire bakspillerne vi brukte mot Kolstad i serieåpningen. Vi stiller med et litt annet mannskap, for å si det sånn. Når vi ikke får rullert på bakspillerplass blir vi slitne, og tendensen er at et par av nøkkelspillerne våre går litt tomme for krefter utover i kampen.

Må satse på kontringer

Tendensen har vært synlig i serien. Hjemme mot Fyllingen tidligere denne måneden var haldenserne fullt på høyde og foran gjestene, før kreftene tok slutt de siste fem minuttene.

Det gjør at Jonas Wille må tenke annerledes taktisk i dagens kvartfinale.

– Med det laget vi har nå må vi satse på godt forsvar og kontringer, for per i dag er vi ikke gode nok til å spille mye etablert angrep. Det er realiteten. Vi må bare satse og bruke nøkkelspillerne i 60 minutter, forklarer Wille.

Victor Skillhammar, Halden Topphåndball

Skadene på Rasmus Carlsen og Kristoffer Henriksen gjør at de gjenværende nøkkelspillerne, som Victor Skillhammar (i svart) må belage seg på 60 minutter.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Skal det bli cupfinalefest for haldenserne i år, er det Halden Topphåndball som er siste håp. Jentene, som tok sølv i Oslo Spektum i fjor, måtte gi tapt for Molde i åttendedelsfinalen.

Cupen har i utgangspunktet ikke vært noe stort satsningsområde for herrelaget, men når finalen først nærmer seg, begynner cupfeberen likevel å stige.

– Dette er egentlig bare en bonus for oss, men det hadde vært gøy med positiv stemning frem til jul. Damelaget var gode nok for finale i fjor, så nå er det kanskje vår tur. Men først må vi vinne i kveld! Det blir tøft nok, det, avslutter treneren, som spår en jevn batalje.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Knivstukket i halsen

    En mann ble onsdag morgen funnet knivskåret i halsen i en leilighet i Strömstad. Politiet etterforsker saken som drapsforsøk, skriver Halden Arbeiderblad. Den knivskadde mannen ble ført med ambulanse til Sykehuset Østfold på Kalnes for behandling.

  • To trafikkulykker ved Solbergtårnet

    Politiet melder om to trafikkulykker ved Solbergtårnet i Skjeberg. En moped og en bil har kollidert. Mopedisten ble lettere skadet. Det var også et sammenstøt mellom to biler bare 100 m unna. Her var det ingen personskade.