NRK Meny
Normal

I 2017 blir det dyrt å reise alene i bil

Det blir langt dyrere å reise alene i bilen mellom Moss og Horten med Bastø Fosen i 2017. Også prisen for tungtransporten øker vesentlig.

Nye ferger mellom Moss og Horten fra 2017

I 2017 skal tre nye ferger være på plass mellom Moss og Horten. Samtidig blir det dyrere å reise alene i bilen.

Foto: Bastø Fosen

– Utgangsprisen vil bli høyere i fremtiden. Kjører man manuelt og alene i bilen, så kommer man dyrere ut enn i dag, sier seniorrådgiver i Statens vegvesen, Edgar Barsjø.

I dag koster det i snitt 101 kroner å reise alene med personbil over Oslofjorden mellom Moss og Horten. Prisen varierer i vinter- og sommersesongen.

Når AutoPass innføres på fergene fra 1. januar 2017 vil prisen ligge på 172 kroner uten brikke. Med brikke ligger prisen på 155 kroner, og har du en rabattavtale med Bastø Fosen på toppen slipper du unna med 120 kroner.

– Fyll opp bilen

Det lureste i fremtiden vil dermed være å ha med flere personer i bilen, og dele på regninga.

– Fyller du opp bilen, så vil du komme rimeligere ut enn det du gjør i dag, sier Barsjø.

For fra 2017 vil nemlig passasjerer reise gratis med Bastø Fosen. Årsaken er at AutoPass-systemet ikke klarer å telle antall personer i bilen.

Dette gjelder også de som kommer til fots eller på sykkel.

– Slik kjenner vi det fra både E6, E18 og andre bompengeprosjekter. Både de som reiser miljøvennlig og de som har muligheten til å gå eller sykle vil få et veldig godt tilbud. Da får man gratis tur over fjorden, forteller Barsjø.

Men for tungtrafikken blir turen over fjorden dyr. Grunnprisen for å frakte en trailer over fjorden vil øke fra 660 kroner i dag til 875 kroner, uten rabatter, i 2017.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.