NRK Meny
Normal

Bygde hytter ved potensielle kulturminner - må i retten igjen

Mannen ble frikjent i tingretten for å ha bygget campinghytter i nærheten av potensielle fredede kulturminner - nå må han svare for seg i lagmannsretten.

Borgarting Lagmannsrett

– Vi mener det er oppført 10 utleiehytter i et område der det er betydelig potensiale for funn av fredede kulturminner, mener påtalemyndigheten.

Foto: Erichsen, Jarl Fr. / SCANPIX

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Påtalemyndigheten mener nemlig fortsatt at mannen handlet i strid med kulturminneloven.

– Betydelig potensiale for funn av kulturminner

– Vi mener det er oppført 10 utleiehytter i et område der det er betydelig potensiale for funn av fredede kulturminner og at det ikke er gjort tilstrekkelig undersøkelser eller varslet kulturminnemyndigheten om titakene, sier politiadvokat Morten Lundén.

Mannen bygde ti campinghytter i nærheten av kulturminner i Skjeberg i 2007.

Ifølge tiltalebeslutningen skal hyttene ha blitt oppført på en eiendom der det var flere kjente automatisk fredede kulturminner.

Frikjent i tingretten

Da saken var oppe i tingretten i fjor, ble hytteutbyggeren frikjent. Retten mente det ikke fantes bevis for at hyttene ødela fredede kulturminner på eiendommen.

Torsdag må mannen møte i Borgarting Lagmannsrett igjen fordi statsadvokaten anket saken til lagmannsretten.

– Påtalemyndigheten mener at tingretten har lagt til grunn en gal forståelse av kulturminneloven og det vernet den gir. Det ønsker man da å prøve i lagmannsretten, sier Lundén.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: