– Håkon Wibe-Lund er et forbilde

Foredragsholder om mobbing hyller Fredrikstad Fotballklubb for at de tar kampen mot nettmobbere.

Ingrid Grimsmo Jørgensen

Ingrid Grimsmo Jørgensen er høgskolelektor ved Høgskolen i Lillehammer.

Foto: Privat

Høgskolelektor ved Høgskolen i Lillehammer og foredragsholder om mobbing, Ingrid Grimsmo Jørgensen, applauderer utspillene fra daglig leder Geir Bakken og trener Håkon Wibe-Lund i Fredrikstad Fotballklubb.

De to har de siste dagene tatt et oppgjør med supportere som hetser spillere, trenere og ledere i klubben.

Grimsmo Jørgensen mener det er viktig at sentrale personer i en så stor fotballklubb som FFK går ut og sier at nok er nok.

– Håkon Wibe-Lund og Fredrikstad Fotballklubb er rollemodeller og forbilder når de tar et oppgjør med dette. Håkon sier nå «stopp, nå holder det». Vi trenger flere voksne som tør å si det høyt og tydelig, og jeg applauderer at han tør å stå frem i media med dette, sier hun.

Laster Twitter-innhold

– En ond spiral

Daglig leder Geir Bakken publiserte i dag en video på sin egen Facebook-side der han forteller om spillere som kvier seg for å gå på butikken eller møte folk ute på byen.

Grimsmo Jørgensen sier at supportere som hetser spillere på sosiale medier og fra tribunen gjør klubben en bjørnetjeneste.

– De har en stor påvirkning på unge spillere som trenger selvtillit og mestringsfølelse. Denne netthetsen gjør det motsatte og det blir en ond spiral. Den fører til at spillerne blir usikre, tviler på egne evner og gjør at man ikke vil bevege seg ute i offentligheten. Jeg er forbauset over at de som støtter laget gjør dette. De er med på å bryte ned enkeltmennesker. De som blir rammet av dette sliter med depresjoner, søvnproblemer og konsentrasjonsvansker, sier hun, og legger til:

– Man begynner til slutt å tvile på egne evner, og det går utover prestasjonene. Og så kommer det bare verre og verre kommentarer.