Hvor er de to mennene som ble sett her?

Politiet vil snakke med to menn med hver sin hund etter voldtektsforsøket 4. oktober i Fredrikstad. De er ikke etterlyst, presiserer etterforskningslederen.

Undergang, Ambjørnrød

Den fornærmede så to menn med hver sin hund ved undergangen i krysset Ambjørnrødveien/Dyrefaret. Et annet vitne har også sett dem i området.

Foto: Rune Fredriksen / NRK

Det er to menn som er observert ved den aktuelle grusbanen der kvinnen ble overfalt klokken halv ti om morgenen, sier etterforskningsleder Jonas Dalheim.

– Den ene er beskrevet som ca. 40 år gammel, den andre ca. 60 år. De gikk tur med to hunder, muligens av rasen dachs. Det sier et vitne, en tenåringsjente som har syklet forbi disse, og har observert dem.

– Den fornærmende i saken har også observert to menn med to hunder rett før overfallet ble begått. Hun så dem i undergangen i nærheten.

– Vi vil gjerne komme i kontakt med dem for å høre hva de har sett.

Jonas Dalheim

– Vi jobber med å sjekke opp personer som kan være av interesse, ut fra typen lovbrudd. Selv om vi ikke har konkrete mistanker mot noen, sier etterforskningsleder Jonas Dalheim.

Foto: Julie Nilsen / NRK

Dalheim presiserer at de to mennene ikke er etterlyst, slik det er gitt uttrykk for i lokalpressen.

Jeg kan ikke stå for medias ordbruk. Politiet vil ha tak i dem som vitner. Det er ingenting som gjør at vi tror de har gjort noe galt.

Gjerningspersonen fra Dyrefaret er av fornærmede beskrevet som en mann på mellom 25 og 30 år. Lys i huden, men med kraftig mørkt skjegg og kort hår. Han snakket engelsk, og var kledd i mørke klær.

Deler ikke fantomtegning

Politiet har ikke full oversikt over hvem som har vært i området rundt overfallstidspunktet, men har fått flere tilbakemeldinger. Etter at politiet gikk ut med en detaljert beskrivelse av overfallsmannen har de fått inn flere tips, men så langt ingenting som antyder en konkret gjerningsperson.

Det er laget en fantomtegning, som i første omgang bare er delt internt i politiet.

– Foreløpig ønsker vi mest mulig upåvirkede observasjoner og forklaringer av vitner, sier Dalheim.

– Når vitner får se en fantomtegning så kan minnene bli påvirket slik at ting tolkes i lys av den tegningen. Men vi vurderer å dele fantomtegningen med pressen.

Intet nytt fra Bærum

Etterforskerne står også i kontakt med kolleger i Asker og Bærum, siden det to dager før overfallet på Ambjørnrød ble begått en voldtekt i Lommedalen. De to sakene har enkelte lignende trekk.

– Vi formidler det til hverandre hvis det skulle dukke opp spor i den ene saken. Vi sammenligner sakene, men hittil er det ikke noe konkret som tyder på at det er samme gjerningsperson, sier Dalheim.