Hør politikeren synge!

Senterpartiets fylkeslistetopp, Per Inge Bjerknes, giftet seg med Philip midt under valgkampen, er svaksynt og har fulgt a-ha hele livet. Bli bedre kjent med Bjerknes og hør hans egenkomponerte sang her!

Per Inge Bjerknes
Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

For de aller fleste er Per Inge Bjerknes kjent som mannen som topper fylkestingslista for Senterpartiet i Østfold. Han har vært leder av samferdselskomiteen i fire år og er ofte i politikklyset og snakker om spesialfeltet samferdsel.

I dagens formiddagssending fra Østfold var Bjerknes gjest i studio hos HC Andersen for å snakke om alt annet enn politikk.

– Jeg ønsker å vise hvem jeg er og hva jeg gjør. Jeg håper at folk har fått et visst inntrykk av hvem jeg er, også gjennom politikken.

– Du kan få min!

Per Inge Bjerknes ble født i 1979 og er oppvokst i Mysen i Indre Østfold. Da EU-kampen pågikk på starten av 90-tallet ble det vekket et politisk engasjement i den da 20 år gamle mannen, og for snart 10 år siden møtte han mannen i sitt liv, Philip.

– Vi traff hverandre gjennom internett og giftet oss midt i valgkampen for fire år siden. Det er et eksempel på dårlig planlegging, men det gikk kjempebra og var en fantastisk dag.

I 2007 skrev Aftenposten en artikkel om Per Inge og Philip og tiden da Per Inge trengte en nyre.

– Det er en del år siden det skjedde og det er klart at det har preget meg som menneske, og det har preget samlivet vårt på flere måter. Det sier mye om Philip, at han var villig til å gjøre det og det er fortsatt sterkt for meg.

– Det kom veldig spontant fra Philip. Da vi fikk vite at jeg kom til å trenge en ny nyre, så var hans umiddelbare reaksjon «du kan få min». Da tenkte jeg at jeg hadde funnet en helt fantastisk mann.

Spiller gitar på politiske samlinger

Grunnen til at Per Inge trengte en nyre er på grunn av at han lider av Senior Loken syndrom. Noe som også har ført til at han er svaksynt.

Det har imidlertid ikke satt noen stopper for en politisk karriere.

– Jeg var heldig og fikk tillit i partiet, noe som var en stor opplevelse. Jeg har fått noen spørsmål om hvordan jeg som blind kan drive med samferdsel og planlegging av traseer for veier og jernbaner, men jeg har fått veldig positive tilbakemeldinger på jobben jeg har gjort.

En ting som også er en svært viktig del av livet til Bjerknes, bortsett fra politikken, er musikk.

– Jeg har dratt frem gitaren en gang i blant i det politiske arbeidet, det er hyggelig å kunne brekke av litt med noe musikk også.

Han har fulgt den norske supergruppen a-ha hele livet og sier at han har mange minner knyttet til både gruppa og deres sanger. Han spiller også musikk selv og har skrevet sangen «Speaking Riddles» sammen med kameraten Hemming Thorbjørnsen.

Hør sangen live i studio her!