NRK Meny
Normal

Hvem "skyter" elgen først?

Er du lei av bålkaffe, slakting og alt arbeidet elgjakt medfører, men likevel ønsker utbyttet? Nå kan du fyre opp i peisen, gjøre klar kaffemaskinen, skyte elgen fra stua og få kjøttet levert på døra.

Virtuell elgjakt i Våler

Se direktesendingen fra et jorde i Våler i Østfold. Klarer du å se om det kommer en elg? Ser du den, så tar du et skjermskudd (skjermdump) og sender bildet på e-post til ostfold@nrk.no.

Fellingstillatelse

NRK Østfold har fått fellingstillatelse fra Våler kommune.

Foto: NRK

I år, som i fjor, har du muligheten til å skyte elgen fra stua, eller hvor nå enn du befinner deg. Vi gjentar fjorårets virtuelle elgjakt hvor du der skal fange NRK-elgen som en skjermdump.

Vi har satt opp et kamera på et sted hvor det er sannsynlig at det kommer elg. Det hele sendes direkte på nettet. Når du ser en elg i bildet, så tar du skjermdump og mailer inn til oss.

Vi deler ut to premier denne gang. Den første som skyter elgen får en DAB-radio og elgkjøtt. I tillegg deles det ut en lik premie til en tilfeldig person som har sendt oss en skjermdump.

Bildet sender du til: ostfold@nrk.no.

Slik jakter du på NRK-elgen

Den 25. september starter den ekte elgjakta i store deler av landet. For Østfolds del smeller det fra den 5. oktober.

Da NRK gjennomførte den virtuelle jakta i fjor ble den virtuelle kvoten, som da var på fem dyr, fylt på kort tid. I år satser vi på at PC-jegerne er vel så våkne som i 2013.

SE VIDEO: – Slik tar du skjermskudd

NRK filmer en vanlig norsk skog 24/7. Den første som «skyter» en elg vinner.

Det finnes flere oppskrifter på hvordan man tar skjermskudd på Internett. Et enkelt søk på for eksempel «how to take a screenshot» gir flere treff på oppskrifter og filmer som på en mer eller mindre enkel måte forklarer hvordan man tar et skjermskudd.

Nå jakter vi i Albins rike

Kjendiselgen Albin

Kjendiselgen Albin ble skutt i 2011.

Foto: Ingrid M.Langvik/Oddbjørn Onsaker
Spor

Vi har funnet masse spor på jordet som indikerer at det er dyrelignende aktivitet der...

Foto: Espen Torgersen / NRK
NRK Elg

Vi har gjort klart et kamera for å fange elgen. Klarer du å se den?

Foto: Espen Torgersen / NRK

Forrige gang vi jaktet på virtuell elg skjedde det i en hage i Varteig i Sarpsborg. Der visste vi at elgen var innom jevnlig.

I år har vi flyttet kameraet til landbrukskommunen Våler i Østfold - hvor blant annet den hvite kjendiselgen Albin bodde store deler av sitt liv.

Albin måtte bøte med livet da en dansk jeger felte ham under elgjakten i 2011. Den hvite kjendiselgen, eller fredselgen som han også kalles nå, ble fredet av jegerne i 2006.

Det hele endte med at Danmarks visestatsminister ba Norge om unnskyldning for at elgen ble skutt.

Størst mulighet i skumringen

Vi har satt kameraet opp ved et jorde hvor vi har funnet flere elgspor. Det store spørsmålet er selvfølgelig om sporene er ferske eller gamle.

Det eneste vi vet, er at det finnes elg i området.

Ifølge grunneier, så er det størst sjanse for å se elg i grålysningen eller i skumringen.

LES OGSÅ:

Se Bilder fra jakten i fjor:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Rykket ut til smelteovn

    Nødetatene rykket i natt ut til Kråkerøy etter melding om Kråkerøy om brann i en smelteovn. Det viste seg å være høy temperatur, men ingen brann. Brannvesenet ble igjen for å påse at temperaturen senket seg.

  • Se NRK Østfolds TV-sending 22:55!