NRK Meny
Normal

Hvalertunnelen utbedres

Statens vegvesen skal bruke 40 millioner kroner på å rehabilitere Hvalertunnelen.

Hvalertunnelen
Foto: Jarild, Sverre Chr. / SCANPIX

Den undersjøiske og mørke tunnelen som går mellom Asmaløy og Kirkøy på riksvei 108 - skal nå blant annet få ny belysning.

I tillegg skal sikkerhetsutsyret i tunnelen oppgraderes og vann- og frostsikring skal skiftes.

Tunnelen stenges


Den 3.755 meter lange tunnelen vil bli stengt i kortere perioder når sprengingsarbeid pågår.

I etterkant av sprengingsarbeid vil kun et kjørefelt være åpent og trafikantene vil bli geleidet av følgebil gjennom tunnelen.

Arbeidene vil foregå både på dagtid og nattestid, og det vil da være redusert framkommelighet og nedsatt hastighet.

For å redusere ulempene for folk som skal på jobb vil det imidlertid være stans i alle større arbeider i tidsrommet mellom kl. 05.00 og kl. 09.00.

40 millioner

Rehabiliteringen som vil koste 40 millioner kroner skal gjøres i to etapper - og første etappe skal være fullført allerede innen 6. juli i år.

- Vi starter med de tyngre anleggsarbeidene, forteller prosjektleder Egil Kristiansen i Statens vegvesen.

- Det vil si at innen fellesferien starter, skal tunnelen være utstyrt med havari-nisjer, samt ny vann- og frostsikring. Videre vil vi også ha fullført store deler av arbeidet med å oppgradere sikkerhetsutstyret i tunnelen., sier han.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Klager på nei til felling av ulv

    Østfold Bondelag klager til Miljødirektoratet på fylkesmannens nei til skadefelling av en ulv. I klagen trekker de fram at 11 sauer ble tatt på innmarksbeite i Halden i jul og tidlig i august kom en ulv seg innenfor rovviltgjerder i Rakkestad og tok en sau. Fylkesleder i Østfold bondelag, Svend Arild Uvaag mener ulven må felles for å forebygge at flere husdyr blir tatt

    Ulv tok sau i Halden
    Foto: Lotte Olsen/NRK