NRK Meny
Normal

Dette er den beste kommunen i Østfold

Ifølge Kommunal Rapports kommunebarometer er Hvaler den beste østfoldkommunen, og nummer ti på landsbasis.

Skjærhalden

Hvaler kommune er ifølge kommunebarometeret den beste i Østfold og den tiende beste i Norge.

Foto: Rainer Prang

Målingen er basert på Statistisk sentralbyrås Kostra-tall, og tar for seg de viktigste tjenesteområdene i Kommune-Norge.

Ordfører Eivind Norman Borge, Hvaler

Ordfører på Hvaler, Eivind Norman Borge, er svært fornøyd med tallene.

Foto: Petter Larsson / NRK

Hvaler-ordfører Eivind Normann Borge er svært fornøyd med tallene.

– Det er jo selvsagt gledelige tall. Både ledere og ansatte i kommunen jobber iherdig hver eneste dag for å prøve å levere så gode tjenester som overhodet mulig ut ifra de mulighetene vi har, sier han.

– Når vi da ser at det resulterer i en tiendeplass på landsbasis og best i Østfold er det selvsagt gledelig.

Det er femte gang Kommunal Rapport har analysert kommunene gjennom kommunebarometeret. Målingen inneholder 127 nøkkeltall innenfor 13 kategorier, og er hovedsakelig basert på Kostra-tall.

Normann Borge tror de kan takke mange dyktige ansatte for de gode resultatene. Han legger vekt på at dette er Kostra-tall og ikke en brukerundersøkelse.

– Vi ser at vi scorer høyt på de aller fleste områder. Både eldreomsorg og skole, altså de lovpålagte tjenestene. Det er selvsagt fordi at Hvaler kommune og den politiske ledelsen har lagt lista høyt i forhold til å prioritere de lovpålagte tjenestene.

Likevel tror han at kommunen kan bli bedre.

– Vi ser helt klart at det er forbedringspotensial på alle områder. Det er det vi jobber med hver eneste dag. Selv om vi ligger på tiendeplass i Norge ser vi helt klart at vi har som mål å bli enda bedre.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: