NRK Meny
Normal

Hva har Ine med seg til Rygge?

Fredag kommer forsvarsministeren til Rygge Flystasjon. Hovedtillitsvalgt håper hun har med seg gode nyheter.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide var før valget mot å legge ned og omstille på Rygge flystasjon. Fredag besøker hun flystasjonen.

Foto: Olav Døvik

Fredag kommer forsvarsministeren til Rygge Flystasjon.

Hovedtillitsvalgte Terje Torsteinson sier flystasjonen fremdeles kan reddes.

- Vi har forventninger til at vi får høre litt mer i detalj om hva den nye regjeringens politikk blir med tanke på spesielt Luftforsvaret.

- Er det fremdeles mulig å reversere nedleggingen?

- Det er forholdsvis enkelt, men tiden taler mot framdriften i omstillingen. Det må skje ganske kjapt hvis det skal være mulig å få reversert dette før kostnadene begynner å løpe på.

Les også: – Fremdeles et militært nærvær på Rygge

Les også: Føler seg glemt i statsbudsjettet

Flyttingen starter til våren

Rygge Flystasjon

Til våren begynner flyttingen av institusjoner fra Rygge flystasjon.

Foto: NRK

Praktisk sett starter ikke omstillingsarbeidet på flystasjonen før til våren. Da flyttes 717-skvadronen til Gardermoen, det samme skjer med overføringen av Generalinspektøren for Luftforsvaret til Bodø.

Rygge FlystasjonDet var den forrige regjeringen som vedtok å legge ned Rygge Flystasjon, mot kraftige protester. Høyres Ine Eriksen Søreide var av de som talte i mot en nedleggelse, og nå er hun forsvarsminister. Hun skal besøke Rygge Flystasjon på fredag.

Terje Torsteinson håper hun har med seg gode nyheter.

- Vi håper det for Luftforsvarets del. Om vi ikke får reversert beslutningene, så i det miste må bremsene bli satt på litt, slik at vi får konsekvensutredet disse beslutningene på nytt.

Kjenner ikke pengebruken

- Vi ser at kostnadene er i ferd med å løpe avgårde, og det blir dyrere enn det som var antatt. Jeg håper at Søreide har med seg gode nyheter til oss som har stått på for å bevare flystasjonen.

- Hva vil flyttingen koste?

- Vi vet ikke. Vi har aldri fått se de tallene Forsvarsdepartementet la til grunn for omstillingen, sier Torsteinsen.

- Vi vet ikke hvordan de har tenkt å spare driftskostnadene, hvordan de har tenkt å flytte avdelinger uten at det skal koste penger. Hadde vi fått se det bakgrunnsmaterialet departementet hadde før stortingsmelding, så ville det vært lettere for oss å kunne si vår mening.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Norske Skog ber om statlig støtte

    Styreleder i det kriserammede Norske Skog-konsernet, Christen Sveaas, har bedt næringsminister Monica Mæland om inntil 140 millioner kroner i støtte, skriver Dagens Næringsliv.

    Norske Skog Saugbrugs, Halden
    Foto: Rainer Prang / NRK