NRK Meny
Normal

Hussain senket gamleklubben

Nå har FFK tatt et stort steg mot fornyet eliteseriekontrakt.

Fredrikstads Etzaz Hussain

Etzaz Hussain avgjorde for FFK.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

I det 60.-spilleminutt scoret Etzaz Hussain det avgjørende1-2-målet på Ullevaal som sørget for tre viktige FFK-poeng.

Hussain ble hentet til Vålerenga fra Manchester United, men oppholdet i Osloklubben ble av det kortvarige slaget.

Etter to måneder i Vålerenga ble han hentet til Fredrikstad - og der har han virkelig blomstret. I år har han spilt nitten kamper i eliteserien - tretten av dem fra start.

LES OGSÅ:

Ramberg åpnet kontoen

Hans Erik Ramberg sendte forøvrig FFK i føringen etter at han dro til med et langskudd fra 18 meter. Ballen fikk en lei dupp over Lars Hirschfeld da ballen gikk via Kristoffer Hæstad. Fin scoring av veteranen

1-1 sørget Morten Berre for da han satt sin egen retur i mål i det 35. spilleminutt.

Etzaz Hussains scoring i det 60. spilleminutt kom etter en FFK-kontring.

Med seieren klatret Fredrikstad en plass på tabellen og har sju poeng ned til Start som ligger på nedrykksplass. Det gjenstår tre kamper for både FFK og Start.

Sogndal som ligger på plassen mellom de nevnte lagene har to kamper igjen å spille. De står med like mange poeng som FFK.

Nye kort

VIF og FFK er verstinger i eliteserien når det gjelder gule kort, henholdsvis 55 og 51. De to klubbene fornektet seg ikke denne gangen heller, og det haglet med suspensjoner:

Veigar Pall Gunnarsson pådro seg sitt første gule kort som VIF-spiller, men sitt tredje for sesongen (to med fra Stabæk). Han må dermed stå over neste runde og spiller først serieavslutningen.

Det er mot nettopp Stabæk 27. november. Lagkameratene Kristofer Hæstad (fem gule) og Mohammed Fellah (sju gule) får samme lange pause.

FFKs Celso Borges blir tilskuer på Start-kampen lørdag. Han fikk sitt tredje gule i 2011 mandag.

Midtstopper Jørgen Horn må også sitte på tribunen lørdag. Han er nå oppe i ni gule i år. Det er flest i eliteserien sammen med VIFs Fegor Ogude.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Prøvde å smugle butikkinnredning

    En estlender ble i går ettermiddag stanset med 17 kolli med butikkinnredning på vei inn i landet over Ørje. Innredningen skulle videre til et firma, opplyser sekssjonssjef Gro Lene Gundelsby ved Ørje tollsted til NRK. Varene er deponert, slik at firmaet kan hente de senere hvis det blir klart at de har handlet i god tro. Sjåføren må betale et forelegg på 25.000 kroner, opplyser politiet til Smaalenenes Avis.

  • Dømt for seksuell omgang med barn

    En mann fra Buskerud er i Halden tingrett dømt til 14 års forvaring, for flere tilfeller av seksuell omgang med mindreårige. Mannen brukte sosiale medier til å komme i kontakt med unge jenter, og manipulerte flere av dem for å skaffe seg seksualiserte bilder og seksuell kontakt. Han ble frikjent for syv tiltaltepunkter, som handler om vold og trusler. Advokaten hans, Knut Angrim Øvergaard, sier straffeutmålingen vil bli anket.