NRK Meny
Normal

Bolighus brant i Halden, beboerne på hytta

Det oppstod brann i et bolighus i Dyrendalsveien i Halden ved firetiden i morges. Først etter en drøy halvtime fikk politiet bekreftet at de fem beboerne i huset var bortreist. Politiet arbeider med å finne årsaken til brannen.

Laster kart, vennligst vent...

Det brant i et hus i Dyrendalsveien i Halden i morges.

Politiet har de startet rundspørring i området. Brannteknikere er ved huset, men det er foreløpig for varmt til at de kan starte undersøkelsene sine. Det er derfor for tidlig å si noe om årsaken til brannen.

Da meldingen om brann kom klokken fire på morgenkvisten meldte politiets operasjonssentral at det ikke var gjort rede for de fem beboerne på adressen.

Dramatisk

– Det så dramatisk ut, fordi vi ikke hadde kontroll på beboerne i huset. Det tok litt tid å få verifisert hvor de var hen, sier operasjonsleder Terje Nordang i Østfold politidistrikt.

Nordang forteller at naboer opplyste til politiet at bilene ikke stod der, så de antok at det ikke var folk i huset.

Etter en drøy halvtimes tid fikk politiet imidlertid kontakt med familien. De er på hytta og huset stod tomt.

Det var en enebolig som brant.

– Huset er påført store skader, det framstår som ikke beboelig, forteller Nordang.

En kort periode ble det vurdert evakuering av to nabohus og beboerne gjorde seg klare til å forlate boligene på kort varsel. Etter hvert ble det avklart at det ikke ble nødvendig.

Dyrendalsveien var stengt mellom nr. 20 og 29. Dyrendalsveien er fylkesvei 22, det vil si hovedinnfartsåren til Halden sentrum i retning fra Rakkestad.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Senterpartiet vil fjerne villsvin

    Det er fortsatt bred politisk enighet på Stortinget om at villsvin er uønsket i Norge. Samtidig gjør den svenske villsvin-politikken et fullstendig uttak vanskelig. Landbrukspolitisk talsperson i Senterpartiet, Geir Pollestad, mener det må på plass en utryddingsplan, skriver Nationen. Han mener villsvin er en fremmedart som bør skytes, ikke forvaltes.

  • Til sykehus etter brann i Gressvik

    To personer er fraktet til sykehus etter en brann i en bolig i Gressvik i Østfold, melder politiet. Den ene skal ifølge politiet ha fått brannskader på en arm, og den andre har skader i et bein etter å ha hoppet fra 2. etasje.