NRK Meny
Normal

Hus trolig forsøkt påtent - avverget av nabo

Et vitne fant brennende lys og en propantank i gangen, og flere forberedelser til brenning inne i huset. Politiet etterforsker, men kommenterer ikke vitnets funn.

Vitnet forteller til NRK Østfold at han i 17-tiden fredag observerte en person komme ut av huset, etter at en bil tutet. Han satte seg i bilen, og hadde tilsynelatende en agitert samtale med føreren. De to kjørte avgårde etter ca. ti minutter.

Fant brennende lys og propan

I 22-tiden la vitnet merke til at døra til huset fortsatt var åpen, og han så at noe blafret i gangen. Han gikk bort for å undersøke, og fant et tent kubbelys ved siden av en propanflaske. Han slukket lyset, og varslet en nabo. De to gikk inn i huset, og fant i stua en gassovn, på full effekt, ved siden av nok en propanflaske.

Vil ikke kommentere

Politiet ønsker ikke å kommentere vitnets funn, når de får spørsmål om dette av NRK. Men operasjonsleder Tom Sandberg i Østfold politidistrikt bekrefter at de etterforsker saken, utifra mistanken om at noen aktet å tenne på.

- I går kveld fikk vi melding om at noen muligens har forsøkt å tenne på et hus. Vi var på stedet og etterforsker sakn, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Østfoldpolitiet.

Skal avhøre flere

Huset har den siste tiden stort sett stått ubebodd, men et anneks er fortsatt leid ut.

Etterforskerne i Fredrikstad skal utover helga og neste uke hente inn flere opplysninger, fra relevante parter, fortsetter operasjonslederen. De har ingen mistenkte så langt.

- Den videre etterforskningen vil også medføre avhør av personer som har tilknytning til huset. Så langt vil jeg ikke si noe mer om hva vi har sett og sikret oss av beviser.

- Men dere mistenker at noen kan ha prøvd å tenne på?

- Ja, det er det som er grunnlaget.

Ellers ønsker ikke Sandberg å kommentere etterforskningen.

- Det kan jeg ikke gå inn på, for det er blant dette vi ønsker å avhøre de som har tilknytning til huset om.

- Men vi mistenker at det kan være et forsøk på å tenne på. Vi må utrede grundigere for å se om det er tilfelle eller ikke.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Heintz forlenger med Sarpsborg

    Unggutten Tobias Heintz har skrevet under på en fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Det skriver klubben i en pressemelding. Den nye avtalen varer til sommeren 2021.

    Tobias Heintz
    Foto: Sebastian Nordli/NRK
  • Sier ikke nei til Viken

    Kristelig Folkepartis fylkespolitikere fra Buskerud, Østfold og Akershus avviser at partiet vil reversere Viken. På Stortinget har Ap foreslått å skrote kjempefylket, og det har vært stor spenning om KrF vil sikre flertall for forslaget. Men ifølge Olav Moe i Østfold KrF vil de ikke være med på å reversere Viken.