NRK Meny
Normal

Her reddes Dooly etter en uke i grevlinghi

Geir Thorvaldsen stakk først hånden ned i grevlinghiet for å løfte ut hunden Dooly (8). – Du kan tro jeg skvatt da jeg dro ut grevlingen og den freste mot oss!

Created by InfoDispatcher

GJENSYNSGLEDE: I over en uke ble den lille terrieren sittende bom fast under bakken i et grevlinghi sammen med en grevling. Her er hund og matmor, Tine Tjærnås lykkelig gjenforent.

Det har gått fire dager. De to terrierene Dooly og Vesla er sporløst forsvunnet og eiernes forsøk på å finne dem er uten resultat.

Fulgte spor på knærne

Et kaldt, men snøløst Spydeberg gjør det vanskelig å følge de to hundenes spor, men Geir Thorvaldsen i hjelpeorganisasjonen «Med hjerte for hunder på rømmen», får samlet 15 frivillige og to sporhunder.

Leter etter hunden Dooly

UNDER LÅVE: Under en låve fant mannskap fra Med hjerte for hunder på rømmen spor ned i et grevlinghi. Matmor Tina Tjærnås var også med.

Foto: Privat

– Etter manngard i to dager, ble vi enige om å prøve en dag til, sier han.

Thorvaldsen er en av over 10.000 her i landet som har meldt seg frivillig til å lete etter hunder på rømmen, siden organisasjonen ble startet for sju måneder siden.

Håpet om å finne de savnede hundene svinner, så kommer 14 år gamle Vesla hjem, sliten og med blodige poter etter å ha gått utallige kilometer.

I alt hell har det også begynt å snø, og de blodige sporene til Vesla er synlige i snøen.

– Vi fikk et håp om at Vesla og Dooly har vært på samme sted og etter at vi har krøp på knær og fulgte spor inn i et grevlinghi under en låve, legger vi oss ned for å lytte, forteller han.

Langt under jorda hører de en svak bjeffing. Thorvaldsen stikker hånden ned i hullet og kjenner pels, og prøver deretter å løfte ut åtte år gamle Dooly.

Grevling i hi under låve

INGEN HUND: Letemannskapene fikk seg en overraskelse da det var grevlingen de fikk fatt i og ikke hunden Dooly.

Foto: Privat

– Men det viser seg å være en grevling. Du kan tro jeg skvatt da jeg dro den ut og den freste mot oss.

De får sperret grevlingen inne bak litt ved, mens de gjør et nytt forsøk på finne den lille terrieren.

– Overlykkelig

Etter graving 15 til 20 meter inn i hullet finner de Dooly, som sitter bom fast. Så stikker den lille snuta frem.

Endelig funnet

LYKKELIG SLUTT: Her er Dooly med noen av hjelperne sine og matmor Tina Tjærnås. I blå vest ser vi Geir Thorvaldsen som ledet aksjonen.

Foto: Privat

– Jeg ble overlykkelig da jeg så henne igjen og det er et under. Vi hadde gitt opp håpet om å finne henne, forteller matmor Tina Tjærnås.

Og det var en sliten hund som kunne gjenforenenes med Vesla.

– De sov i to dager i strekk og nå er de mer forsiktige med å stikke av, smiler hun.

Dooly og Vesla

ENDELIG SAMMEN: De to hundene stikker ofte av gårde sammen, men kommer alltid hjem. Denne gang kunne det endt med tragedie, hadde ikke Vesla kommet hjem og dermed reddet Dooly. Her er de sammen etter en uke i et grevlinghi.

Foto: Privat

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Innbrudd i bil i Moss

    Politiet melder at det har vært innbrudd i en bil i Slalombakken i Moss. Innbruddet har skjedd mellom klokka 21.00 i går og klokka 15.00 i dag. Politiet har vært på stedet og foretatt åstedsundersøkelse.

  • Tenåring mistenkt for drapsforsøk

    Politiet i Strömstad har pågrepet en ung gutt som er mistenkt for drapsforsøk på et familiemedlem, skriver Strömstads Tidning. Offeret ble livstruende skadet og har blitt operert på Sykehuset Østfold. Tilstanden skal nå være stabil.