Hundeeiere må i fengsel etter skambiting

Eierne til to rottweilere må i fengsel etter at hundene bet en ettåring slik at barnet ble påført kraniebrudd i 2013. Lagmannsretten skjerpet straffen for hundeeierne.

Rottweilere montasje

De to hundene ble tatt hånd om av politiet etter at de angrep et et år gammelt barn.

Foto: Politiet

Da saken var oppe for tingretten i Fredrikstad i fjor våres fikk de to mennene som eide hundene betingede dommer på henholdsvis 15 og 18 dager. Påtalemyndigheten anket dommen, og nå forligger dommen fra Borgarting lagmannsrett.

De to mennene fra Fredrikstad er nå dømt til fengsel i 21 og 18 dager, melder Fredriksstad Blad. Dommene er gjort ubetinget, hvilket vil si at de må sone straffen i fengsel. Ifølge avisen skal det være første gang noen er dømt til ubetinget fengsel for brudd på hundeloven.

Hoppet over porten

En søndagsformiddag midt på sommeren 2013 var hundene løse i hagen der de bodde. Da naboen kom hjem med sin ett år gamle sønn, hoppet de to hundene over porten og gikk til angrep på ettåringen.

Begge hundene bet barnet, den ene bet ham i hofta, den andre i hodet. Vitner til hendelsen forklarte i retten av gutten ble kastet i luften som en filledukke.

To uker tidligere hadde hundene bitt en ni år gammel gutt som hadde vært på besøk i hagen til hundeeierne. Da hadde hundene vært innesperret i en hundegård, men hadde kommet seg ut.

Brudd i hodeskallen

Ettåringen ble brakt til sykehuset i Fredrikstad med ambulanse. Derfra ble han fløyet til Ullevål, der han ble operert flere ganger. I sykehusjournalen er det beskrevet omfattende skader, blant annet et brudd i hodeskallen og omfattende sårskader.

I Fredrikstad tingrett ble de to mennene dømt til å betale samlet 150.000 kroner i oppreisningserstatning til ettåringen og 13.500 kroner til dekning av morens utlegg.

I Borgarting lagmannsrett ble mennene dømt til å betale 125.000 kroner i oppreisningserstatning til barnet, og 50.000 kroner til morgen, i tillegg til erstatning for økonomisk tap, melder Fredriksstad Blad.