NRK Meny
Normal

Hundedrapsdommen er anket

Det blir en ny rettsrunde etter hundedrapet i Moss. Dommen fra Moss tingrett er anket av både den domfelte og av påtalemyndigheten.

Blomster Krapfoss bru

Funnet av den døde hunden ved Krapfossbrua i Moss førte til et betydelig engasjement.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

En mann i 20-årene er dømt til fengsel i seks måneder etter at Moss tingrett fant ham skyldig i drapet på hunden «Lucas» i fjor. Det vakte stor oppsikt da hunden ble funnet død, bundet til en sementblokk ved Krapfossbrua i Moss.

Politiadvokat Morten Lundén bekrefter overfor Moss Avis at dommen på fengsel i et halv år er anket av påtalemyndigheten. Han la ned påstand om et års fengsel for ugjerningen.

Dommen fra tingretten ble møtt med skuffelse i dyrevernskretser.

Mannens forsvarer, advokat Even Rønvik, bekrefter overfor avisen at også hans klient har anket straffeutmålingen. Klienten, som erkjente de faktiske forhold i retten, synes dommen var for streng.

Borgarting lagmannsretts ankeutvalg har godtatt anken fra begge parter, melder Moss Avis.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistet førerkortet

    En bilfører fikk førerkortet beslaglagt da han kjørte i 115 km/t i 70-sonen på E6 ved Eidet i Sarpsborg i formiddag. På grunn av veiarbeid er hastigheten på stedet redusert til 70 km/t i sørgående løp rett før tunnelen.

  • Stoppet promillekjører

    Etter tips fra en annen bilist om vinglete kjøring på E6, ble en mann i 40 årene stoppet av politiet ved Solli i Sarpsborg i formiddag. En blåsetest viste at føreren hadde 1.7 promille. Det førte til førerkortbeslag og anmeldelse.