Hopp til innhold

Hund drept av ulv

For tredje gang er en hund drept av ulv under jakt i Halden i høst.

Drever drept av ulv

Statens Naturoppsyn har bekreftet at dreveren som ble funnet fredag er tatt av ulv.

Foto: Statens Naturoppsyn

- Det var en drever, som ble tatt av ulv ved Sætre utenfor Halden fredag, forteller rovviltsporer i Statens Naturoppsyn(SNO), Arild Hansen til NRK.

Den et år gamle hunden var på jakt med eieren, og løp fritt, da den ble tatt av ulven.

Les også:
- Rovdyrpolitikken et maktovergrep
Revet i filler av ulv
angrepet og skadet av ulv

Drever drept av ulv i Halden

Det var ikke mye tilbake av dreveren, da Statens Naturoppsyn kom til Sætre for å undersøke det døde dyret.

Foto: Statens Naturoppsyn

I samme område

Arild Hansen bekrefter overfor NRK at dreveren som ble tatt av ulv fredag er drept i det samme området der en hund er bekreftet drept av ulv i midten av oktober i år i Kornsjø-området.

-Sætre ligger i det samme området. Det er ikke tvil om at det er ulv som har tatt denne dreveren, sier Hansen.

Også ved Ertehytta ble en jakthund drept av ulv for 14 dager siden. Det var en elghund som ble tatt av ulv i et område der det til vanlig er mange turgåere den 31. oktober.

10-12 ulver i Østfold

Hund drept av ulv

For 14 dager siden ble en elghund (bildet) drept av ulv, da den var med på elgjakt 1,5 kilometer fra Ertehytta i Halden. Området er et populært turterreng.

Foto: Petter Larsson / NRK

Antallet ulver i Østfold er nærmere fordoblet i løpet av det siste året.

NRK Østfold meldte i august i år at det i år er født åtte ulvevalper i det såkalte Halden Dalsland-reviret, der ulvene streifer frem og tilbake over grensen til Sverige.

Statens Naturoppsyn sa i sommer at det ved Søndre Boksjø i Halden var observert en alfatispe og åtte valper i den såkalte Halden Dalsland-flokken.

- Med en alfahanne i flokken og ytterligere en til to streifulver andre steder i fylket, snakker vi om 10-12 ulver i Østfold, sa Jan Erik Eggen i Statens Naturoppsyn til NRK i august i år.

Hvis snøen legger seg håper svenske og norske viltmyndigheter å kunne spore ulven på snø, slik at man får slått fast hvor mange av ulvekullet på åtte som har overlevd.