NRK Meny
Normal

Hun vil bli fylkesordfører

Arbeiderpartiets gruppeleder på Fylkestinget, Siv Jacobsen, ønsker å bli partiets fylkesordførerkandidat.

Siv Jacobsen, Arbeiderpartiet
Foto: Espen Torgersen / NRK

Det bekrefter hun selv overfor NRK Østfold. Partiet er nå i gang med nominasjonsprosessen, og Jacobsen sier Moss Arbeiderparti har bedt henne å stille som kandidat.

– Med bakgrunn i de opplysninger om at Ole Haabeth er åpen for hva slags plass han ønsker seg, så har Moss Arbeiderparti bedt meg om å stille. Det synes jeg er hyggelig og jeg vil gjerne gjøre det dersom nominasjonskomiteen ber meg om det, sier hun.

Vil bygge Østfold

– Personlig synes jeg det hadde vært en spennende utfordring å være med å bygge Østfold opp for fremtiden.

Siv Jacobsen har sittet to perioder på fylkestinget for Arbeiderpartiet. De siste tre årene har hun vært partiets gruppeleder.

Nå ønsker hun nye utfordringer på fylkeshuset i Sarpsborg.

– Det er på en måte en slags naturlig fortsettelse av den jobben. Jeg kjenner jeg er veldig engasjert for å være med å drive Østfold fremover

– Hvilke fordeler mener du at du har for å bli kandidaten til Arbeiderpartiet?

– Det er med bakgrunn i den erfaringen jeg har her på huset som er den viktigste, og jeg snakker godt med de andre partiene i forhold til å bygge relasjoner for å få til gode flertall.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se 22:55-nyhetene her

    Renée Nilsen gir deg nyhetene fra Østfold klokka 22:55.
  • Ny type kunstgress i Råde

    Råde idrettslag skal legge en helt ny type kunstgress på den nye banen i Råde idrettspark. Det nye kunstgresset inneholder sand og ikke gummigranulat. Klubben håper å bli en foregangsklubb, sier prosjektleder Ole-Petter Westheim. Gresset skal være ferdig til sommerferien.