Hun vil bli fylkesordfører

Arbeiderpartiets gruppeleder på Fylkestinget, Siv Jacobsen, ønsker å bli partiets fylkesordførerkandidat.

Siv Jacobsen, Arbeiderpartiet
Foto: Espen Torgersen / NRK

Det bekrefter hun selv overfor NRK Østfold. Partiet er nå i gang med nominasjonsprosessen, og Jacobsen sier Moss Arbeiderparti har bedt henne å stille som kandidat.

– Med bakgrunn i de opplysninger om at Ole Haabeth er åpen for hva slags plass han ønsker seg, så har Moss Arbeiderparti bedt meg om å stille. Det synes jeg er hyggelig og jeg vil gjerne gjøre det dersom nominasjonskomiteen ber meg om det, sier hun.

Vil bygge Østfold

– Personlig synes jeg det hadde vært en spennende utfordring å være med å bygge Østfold opp for fremtiden.

Siv Jacobsen har sittet to perioder på fylkestinget for Arbeiderpartiet. De siste tre årene har hun vært partiets gruppeleder.

Nå ønsker hun nye utfordringer på fylkeshuset i Sarpsborg.

– Det er på en måte en slags naturlig fortsettelse av den jobben. Jeg kjenner jeg er veldig engasjert for å være med å drive Østfold fremover

– Hvilke fordeler mener du at du har for å bli kandidaten til Arbeiderpartiet?

– Det er med bakgrunn i den erfaringen jeg har her på huset som er den viktigste, og jeg snakker godt med de andre partiene i forhold til å bygge relasjoner for å få til gode flertall.

Les også:

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Foreløpig uavgjort for Sparta

    Sparta Warriors spiller mot Vålerenga i Furuset Forum i Oslo i kveld. Spartas Peter Quenneville tok sarpingene opp i ledelsen med et mål tidlig i andreperiode, før Vålerenga reduserte i overtall midtveis i perioden. Stillingen før siste periode er 1-1.

  • Kråkerøyveien ryddet etter ulykke

    Kråkerøyveien i Fredrikstad er ryddet og åpnet etter et trafikkuhell mellom to biler. Førerne av bilene er kjørt til legevakta for sjekk.