Opprykksfest!

Halden Topphåndball er klare for eliteserien. Herrelaget satte kronen på verket med seier 31-22 mot St. Halvard.

HTH klare for eliteserien

Jubel i garderoben. Halden Topphåndball nådde 5 års-målet: eliteserie-spill.

Remmenhallen kokte, Haldens herrelag i håndball storspillte seg til eliteserien, og startet opprykksfesten i garderoben.

Ledet til pause

18-12 til pause, og så fortsatt HTH å sette inn mål etter mål etter mål.

Trener Jonas Willie hadde på forhånd forberedt spillerne på at dersom de fikk en dårlig periode i starten av kampen, skulle laget ikke gå opp i liminga eller begynne å stresse. Det gjorde de heller ikke. Det nærmeste St. Halvard kom hjemmelaget var 11-11 drøye 20 minutter ut i førsteomgang. Deretter eide HTH kampen alene, godt hjulpet fram av hjemmepublikum.

Måtte stenge dørene

Remmenhallen tar 650 tilskuere, og måtte stenge dørene 45 minutter før kampstart. Da var det fortsatt kø av folk som ville heie herrelaget sitt opp i eliteserien.

Opprykk

Målet nådd

Rett før kampen sa trener Jonas Willie dette til NRK :

– Dette er siste kampen i en femårsplan. Prosjektet har gått ut på å rykke opp, men først legge treningskulturen og toppidrettsprosjektet i bunnen. Det har vi klart. Nå er vi klare, og håper å sette krona på verket, sier Willie.

Med nimålseieren er målet nådd, og Halden har fått begge sine håndballag videre til eliteserien.