Høylydt lørdagsnatt i Østfold

Høy musikk plaget østfoldingene i natt til den grad at politiet måtte si fra at de ikke har ressurser til å dra ut og be folk skru ned lydstyrken.

Politi høy musikk
Foto: Montasje: Rune Fredriksen

– Politiet har stor forståelse for frustrasjonen den enkelte opplever, men må prioritere alvorligere hendelser, skriver politidistriktet på Twitter.

- Det har nok vært over gjennomsnittet av det i natt, trolig på grunn av godt vær og fellesferie. Mange sitter ute litt ut over midnatt, sier operasjonsleder Terje Nordang i Øst politidistrikt.

Og da bare man spille høy musikk?

– Det virker som en blir litt lite kritisk til omgivelsene etterhvert som natten skriver frem, sier Nordang.

Det var spesielt i Moss at politiet måtte bruke sine ressurser i natt, alt knyttet til krakilsk oppførsel på utesteder i sentrum av byen.

Mye mas i Moss

Klokken 22:00 ble en mann i 30-årene pågrepet og satt i arrest, for det politiet kaller voldelig og ufyselig opptreden. En drøy time senere pågrep politiet en mann i 50-årene, og har anmeldt ham for ordensforstyrrelse. Klokken 01:15 ble en mann i 40-årene arrestert. Han er anmeldt for å ha vært voldelig mot en vakt på et utested. Og klokken 01:55 ble en kvinne i 30-årene arrestert, etter at hun kastet en drink i ansiktet på en bartender på et utested. Etterpå bet hun ham i fingeren.

Bortsett fra en Ole Ivars-konsert i byen - som politiet ikke knytter noen episoder til - har det ikke vært noen arrangementer av noe slag i Moss, ifølge Nordang.

Ellers opplyser politiet om en haldenser i 70-årene, som er anmeldt og satt i arrest for utidig opptreden på et utested i byen. Ved midnatt ble to utenlandske menn pågrepet i Sarpsborg, etter at en politipatrulje tok dem på fersken med stjålne sykler.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tiltalt for råkjøring på E6

    En 20-åring fra Fredrikstad er tiltalt for trusler og flere andre lovbrudd. Ifølge tiltalen truet han en kvinne med en softgun og en kniv og stjal en firmabil. Politiet målte bilen senere til en fart på over 180 kilometer i timen på E6. Han hadde heller ikke gyldig førerkort.

  • Dårlig brannsikring gir gebyr

    Rådmann i Sarpsborg vil gi et tømrerfirma et overtredelsesgebyr på kr 140 000 for å ha oppført en brannvegg som ikke hadde tilstrekkelig motstand mot brann. Byggearbeidene ble stanset fordi kommunen mente feil og mangler var så alvorlige at de kunne bety fare for liv og helse. Lederen firmaet som nå er konkurs, Sherko Tagaran sier til NRK at han ikke har skyld i feilene fordi han kun har fulgt tegningen fra eier og arkitekt