NRK Meny
Normal

Høyesterett: 17 års forvaring for gjentatte overgrep mot barn

En 35 år gammel mann er dømt til 17 års forvaring for gjentatte seksuelle overgrep mot tre små barn.

Høyesterett opprettholder dermed dommen fra Borgarting lagmannsrett i november i fjor på 17 års forvaring, med en minstetid på 10 år for seksuelle overgrep, blant annet voldtekter.

De tre fornærmede i saken er to sju år gamle jenter, blant dem mannens stedatter som er den som oftest ble utsatt for mannens overgrep – og en elleve år gammel gutt.

Ifølge lagmannsrettsdommen pågikk overgrepene mot stedatteren hyppig over en periode på nesten tre år fra jenta var fire år.

Fredrikstad tingrett dømte mannen til 15 års forvaring, men lagmannsretten skjerpet denne straffen. Høyesterett har kun vurdert straffeutmålingen og forkastet domfeltes anke.

Han må også betale de tre fornærmede oppreisningserstatning på henholdsvis 350.000, 175.000 og 50.000 kroner.

35-åringen er også tidligere dømt for seksuell omgang med barn under 14 år.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

 • Stoppet for flere lovbrudd

  En kvinne ble tatt av politiet for å kjøre mot rødt lys i formiddag, og det fikk følger for henne: Det viste seg at hun hadde såpass mange prikker fra før at hun måtte levere fra seg førerkortet. Bilen hun kjørte var ikke forsikret, så med de nye reglene for dagsbøter for uforsikrede biler og forelegg for kjøring mot rødt lys blir dette kostbart for kvinnen i 40-årene.

 • Røkke ute av kampen om Norske Skog

  Aker ute av kampen om Norske Skogs fabrikker, det skriver Dagens Næringsliv.

  Ifølge avisa trekker Kjell Inge Røkke og hans Aker seg fra kampen om å overta Norske Skog, etter at samarbeidet med hedgefondet Oceanwood surnet.

  Kjell Inge Røkke
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix