Normal

Juleforberedelser og boksende håndballjenter

Jul og juleforberedelser preget mye av sendingene i uken som gikk. Også håndballjentene i Halden da, som forbereder cupfinalen i håndball med boksetrening.

Fredrikshald Julenisselaug

Snøen manglet, men Fredrikshald nisselaug klarte å skape julestemning for barna likevel.

Foto: TOMAS BERGER / NRK

Et bad hører med før jul ... Men noen juletradisjoner er rarere enn andre. På Larkollen bor det en gjeng mennesker som synes nisseluer, bar hud og iskaldt vann er en naturlig kombinasjon mot slutten av desember.

Badenymfene i Larkollen holder familiebadedag

Se innslaget fra julebadingen i Larkollen. Foto: MATHIAS LUNDE KRISTOFFERSEN / NRK

Nisselaug i Halden

I Halden var nissene i full gang med nissefest før selve julekvelden. I over 20 år har en gjeng pensjonister drevet «Fredrikshalds nisselaug» og laget ekstra nissemoro for barna i byen.

Created by InfoDispatcher

Fredrikshald Nisselaug inviterte barna til julemoro. Foto: TOMAS BERGER / NRK

Julemat – fett skal det være og kjøtt skal det være. Men ikke hos alle. Programleder Lise Gro Andersen i radiostudioet vårt fikk besøk av Anette Berg og Hannah Melland på lille julaften. De fortalte at det finnes et grønt alternativ og slo et slag for vegetarjul:

 : Vegetarjul

Anette Berg og Hannah Melland presenterte vegetarmat som et alternativ til julemenyen i radio på lille julaften. Foto: HILDE ERLINGSEN / NRK

Les også: Et grønt alternativ til fleskejula

Bokser før håndballfinale

Klokken 15.30 på tirsdag møter Håndballklubben Halden Larvik HK til kvinnenes NM-finale. Haldens håndballjenter går alternative veier for å forberede seg til cupfinalen. Stjernene fra den andre siden av fjorden kan forberede seg på en tøff kamp, for haldenserne har planer om å slå hardt fra seg:

Haldens håndballjenter går alternative veier for å forberede seg til cupfinalen mot Larvik. Stjernene fra den andre siden av fjorden kan forberede seg på en tøff kamp, for haldenserne har planer om å slå hardt fra seg..

HK Halden har lagt opp til en spesiell oppvarming før cupfinalen. Foto: MATHIAS LUNDE KRISTOFFERSEN / NRK

Les også: HK Halden skal til Spektrum!

Les også: Halden vil slå knockout på Larvik

NRK Østfolds årskavalkade

Som vanlig når det nærmer seg årsskiftet oppsummerer vi året som har gått. Denne gang er det Heidi Sivertzen-Oksmo som tar oss med på et gjensyn med årets små og store hendelser i Østfold. Du kan se årskavalkaden her: Få et gjensyn med årets beste saker

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mange har blitt feiloperert

    Norsk pasientskadeerstatning har i perioden 2013 til 2017 utbetalt erstatning til 21 pasienter i Østfold som har blitt feiloperert, melder Moss Avis. NPE mener flere har fått kroppsdeler fjernet uten tilstrekkelig grunnlag.

  • Beslagla førerkort

    Politiet melder at trafikkulykken ved Bøckmannkrysset i Fredrikstad fremstår som et klart vikepliktbrudd fra én av partene, og har tatt beslag av førerkort.