NRK Meny
Normal

Høydepunkt fra uka som gikk

Julenissene kan ha brutt politivedtektene i Eidsberg. Og på Hannestad skole i Sarpsborg glemmes det igjen flott tøy for tusenvis av kroner. Det er noe av de NRK Østfold har fortalt den siste uken. Også at ikke alle er like begeistret for gås, selv på Mortensgås.

Vang skole vant Lego League

For andre året på rad er nemlig Vang skole i Rygge østfoldmestere i Lego League.

Foto: Camilla Næss / NRK

For andre året på rad er Vang skole i Rygge østfoldmestere i Lego league. Nå venter nye teknologiske utfordringer i den skandinaviske finalen, i Danmark.

Vang skole i Rygge til topps i Østfoldmesterskapet

Se elevene på Vang skole løse robotoppgavene. (Foto: CAMILLA NÆSS / NRK)

Ikke bare begeistret for gjess

Tirsdag var det 11. november, og det er Mortensgås. Da skal det spises gås. Vår reporter Anders Winlund tok turen til Torsnes og Gustav Thorsø Mohr. Han er ikke bare begeistret for gjess.

Anders Winlund intervjuer Gustav Thorsø Mohr i Torsnes om gjess på Mortensgås.

Reporter Anders Windlund intervjuer Gustav Thorsø Mohr om gjess. (Foto: Carl ERIK KILANDER / STATENS NATUROPPSYN)

Rektor Lars Henning Finstad ved Hannestad barneskole i Sarpsborg viser fram glemmekurvene. De står plassert i garderobene til hvert trinn og er allerede stappfulle av gjenglemte klær.

Skittentøykurvene var tomme ved skolestart, men er nå velfylte og innholdsrike med alt annet enn slitne og skitne klær. Her er det dyre boblejakker, gode ullplagg, nye fleecegensere, sko og støvler om hverandre.

Reportasje fra Hannestad skole i Sarpsborg. Intervju med rektor, elever og Framtiden i våre hender.

Hør reportasjen fra Hannestad skole i Sarpsborg, der reporter Heidi Sivertzen Oksmo blant annet snakket med elevene Ola Hurti og Andera Nordtug. (Foto: KETIL STREBEL / NRK)

Har du hørt om «polkabeter»?

Folk begynner virkelig å få øynene opp for mat som er dyrket lokalt. Markedet for grønnsaker har aldri vært større, mener Roy Hasle, bonde i Rygge, som har fått full uttelling for sine polkabeter.

Folk begynner virkelig å få øyne opp for lokaldyrket mat, mener bonden Roy Hasle. Han har fått full uttelling for sine polkabeter.

Rødbeter har de fleste spist. Men det dyrkes mange andre beter. Se TV-reportasjen. (Foto: ODD SKJERDAL / NRK)

Politivedtektene i Eidsberg kommune er av mange omtalt som tulleforbud, men nå skal de endres. Reglene som blant annet forbyr maske og kostyme i det offentlige rom blir fjerna.

Det har vært forbudt å bruke maske i Eidsberg. Nå blir politivedtektene endret.

Julenisser og barn som har kledd seg ut til Halloween kan ha brutt politivedtektene i Eidsberg. (Foto: MAGNUS BRENNA-LUND / NRK)

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Onsøy vant Golf NM

    Kvinnelaget til Onsøy Golfklubb vant NM i Golf 1. divisjon. NM ble arrangert på Onsøy Golfbane i helgen. På laget var Jannicke Flesland, Amalie Valle og Ning Kheawsalab. Det er Fredriksstad Blad som skriver dette. Men det er ikke sikkert at klubben har nok spillere til å delta i eliteserien.

  • Politiet hentet hund i varm bil

    Politiet måtte ta en hund ut av en varm bil i Moss i kveld. Hunden var i god form, men politiet får ikke kontakt med eieren. Nå er hunden overlatt til SOS Veghjelp.