NRK Meny
Normal

Høydepunkt fra uka som gikk

Etter tre år på seiltur jorden rundt ble Camilla Brandstorp og Inger Johanne Moen tatt imot i Høysand med korpsmusikk fra stereoanlegg. Her er historien og andre høydepunkt fra uken som gikk.

Seilte jorden rundt

Camilla Brandstorp og Inger Johanne Moen har seilt jorden rundt i egen seilbåt.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

I helgene fremover kommer vi til å legge ut de beste sakene fra radio og tv i NRK Østfold, så du kan kose deg med ukas perler om igjen.

Hjemme etter over tre år på sjøen

Camilla Brandstorp og Inger Johanne Moen har seilt jorden rundt i egen seilbåt. Sist helg ble de tatt i mot med hornmusikk fra et stereoanlegg og et folkehav da de ankom Høysand brygge i Sarpsborg.

Jentene har brukt 39 måneder og har seilt 45.000 nautiske mil over de store verdenshav. Over 100 personer møtte opp for å ta dem imot. Her kan du se tv-innslaget:

Camilla Brandstorp og Inger Johanne Moen seilte jorden rundt på 39 måneder.

Inger Johanne Moen (t.v.) og Camilla Brandstorp kom tilbake etter å ha seilt jorden rundt.

Valg i Sverige

Denne helgen er det valg i Sverige. I Strömstad kommune bor det svært mange nordmenn, og de har stemmerett ved kommunevalget.

Nordmennene i Strömstad er så mange at de kan være med på å avgjøre lokalvalget der. Vår reporter Merete Kildahl tok turen over grensen og snakket med sittende ordfører Ronnie Brorsson og nordmenn med stemmerett.

Se innslaget her:

Nordmenn kan avgjøre valget i Strömstad

Ronnie Brorsson er ordfører i Strømstad og spent på valgresultatet. (Foto: Merete Kildahl)

Overrasket på 70-årsdagen

Torsdag fylte Rigmor Binningstad Pedersen 70 år. Tidligere i måneden fikk NRK Østfold en epost fra datteren som fortalte at selv om det bare er tre år siden Rigmor flyttet fra Hammerfest til Fredrikstad er hun en ivrig lytter på distriktssendingene på radio.

Datteren fortalte at Rigmor er spesielt begeistret for Per-Jørgen Olsen, og lurte på om det var mulig å få til et overraskelsesbesøk på fødselsdagen.

Resultatet kan du få et gjenhør med her:

Overrasket på bursdagen

NRK-reporter Per-Jørgen Olsen overrasket Rigmor Binnigstad Pedersen på 70-årsdagen. (Foto: Privat)

25 julekonserter i Finland

Østfoldartisten Erik André Hvidsten opptrer ikke bare i Norge. Tirsdag var han på besøk i vår morgensending og kunne fortelle om sitt engasjement i Finland.

Hvidsten er med på et fjernsynsprogram i den finske kringkastingen, YLE. Det er et reisespørreprogram som heter «På resande not», der Thomas Lundin er programleder.

Sammen med Lundin skal Hvidsten ut på konsertturné i Finland. Han skal delta på 25 julekonserter i løpet av 23 dager ulike steder. Her kan du høre intervjuet Per-Jørgen Olsen gjorde med Hvidsten i vår morgensending på tirsdag.

Erik Andre Hvidsten forteller om TV-show og konsert-turné i Finland.

Erik André Hvidsten forteller om konsertturné og TV-program i Finland. (Pressefoto)

Ukas tabbe

Hvordan skal Tollvesenets nye operasjonssal se ut? Eller er en perrong på 30 meter kanskje i korteste laget? Det er noe NRK Østfolds radiolyttere fikk å lure på denne uken... Hør tabbene her:

Ukas tabbe - uke 37

Er det slik Tollvesenets nye operasjonsal skal se ut...? Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD: