NRK Meny
Normal

NRK-reporter får 5000 kalkuner til å synge

Har du noen gang hørt en kalkun synge? Her kan du høre hvordan det låter når NRK-reporteren er forsanger for et kor på flere tusen kalkuner.

Kalkuner

Lenge har reporter Nicolai Delebekk tenkt at det hadde vært moro å prøve seg som «Turkey Whisperer». Torsdag fikk han oppfylt dette.

For noen år siden så NRK Østfolds reporter en video på Youtube. Det var en video fra «Amazinglife 24/7» med tittelen «Laugh Track Turkeys».

Her kan du se den videoen:

– Etter at jeg så den har jeg tenkt: Det der hadde vært moro å få til.

Torsdag markerte amerikanerne sin tradisjonelle høsttakkefest, Thanksgiving. Da spiser nesten alle amerikanere kalkun. Selv om vi nordmenn fortsatt forbinder kalkun med julemat, passet det å sende ettermiddagssendingens utegående reporter til Rakkestad og til kakunhuset til Arthur Knutsen.

Radioreportasje fra kalkunhuset til Arthur Knutsen i Rakkestad.

Hør Nicolai Delebekk få svar fra 5000 kalkuner, på besøk i kalkunhuset til Arthur Knutsen i Rakkestad. (Foto: Rune Fredriksen / NRK)

– Du meldte deg frivillig til den jobben, da?

– Det var ikke noe problem å få meg til å dra, nei.

Møtet med 5000 kalkuner i kalkunhuset i Rakkestad ble litt skummelt. Fuglene var nok større enn det Nicolai hadde tenkt seg på forhånd.

Nicolai måtte prøve å få lyd i fuglene. Og Arthur Knutsen kunne konstatere at Nicolai har draget på fuglene.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Greåker øker tabell-ledelsen

    Greåker innebandy slo Sveiva 8–5 i toppoppgjøret i innebandyens eliteserie i dag. Laget leder serien, fem poeng foran Sveiva på andreplass. Fredrikstad-laget Slevik ligger på tredjeplass, seks poeng bak Greåker, men med en kamp mindre spilt.

  • Sendt til sykehus etter ulykke

    Føreren av en bil som kolliderte med et tre på Vikaneveien i Fredrikstad er nå ute av bilen. Politiet skriver på Twitter at føreren er ve bevissthet og blir kjørt til sykehuset Østfold Kalnes.