NRK Meny
Normal

Holder tet i gokart-mesterskap

Etter fire av fem kjørte runder i det tyske mesterskapet i gokart, holder 15-årige Dennis Olsen fortsatt føringen.

Dennis Olsen

Dennis Olsen i Osersleben.

Foto: Privat

Under løpene på Osersleben denne helgen, ble det fjerdeplass på Dennis, men han økte allikevel sammenlagt-ledelsen til Kim Omen, og har nå 26 poeng.

En tøff uke

Vålergutten har vært igjennom en tøff uke. Onsdag var han på plass i Sarna i Italia sammen med teamet for testing foran World Cup der neste helg.

Han ble i Italia frem til fredag, og gikk dermed glipp av treningen i Osersleben.

– Han stilte rett til start under lørdagens warm up, og kjørte inn til en tredjeplass.

– Foran tidstreningen gjorde mekanikerne en liten justering på motoren, men dette slo feil og Dennis fikk ikke bedre enn syttende beste tid. Han kjørte deretter inn til to åttendeplasser i selv heatkjøringen. Det ga det ellevte beste startsporet i prefinalen. Der kjørte Dennis seg opp til en sjetteplass, skriver Roy Espen Olsen i teamet i en pressemelding mandag.

I selve finalen ble det et lite sammenstøt mellom Dennis og nederlandske Kim Omen i den første skikanen. Dette førte først til at Våler-gutten ble ilagt ti sekunders straff.

– Etter mye om og men fant imidlertid arrangørene ut at Dennis var uten skyld, og han fikk beholde fjerdeplassen, skriver Olsen fra Tyskland.

Økte ledelsen

Dermed økte Dennis sin ledelse foran den femte og siste runden i mesterskapet.

– Selv om man aldri skal innkassere en seier på forhånd, ser det unektelig lyst ut for seier til Dennis, som nå virkelig begynner å bli lagt merke til.

– Han er tatt ut som en av kanidatene til NBFs “Årets bilsporttalent”, og sist fredag havnet han helt på toppen i VGs rangering av de største motorsportshåpene i fremtiden, skriver Olsen.

Se også:

Video GOKART-050510-OS-180701-SI_OS.mp4

EM-klar unggutt

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Tilbyr sluttpakke til alle ansatte

    Askim & Spydeberg Sparebank har tilbudt sluttpakke til alle sine drøyt 60 ansatte, skriver Smaalenenes Avis. De ansatte skal ha blitt informert på et personalmøte forrige uke. Administrerende banksjef Rune Hvidsten sier til avisa at det ikke vil bli snakk om oppsigelser.

  • Slevik tapte toppkamp

    Toppkampen mellom Slevik og Sveiva endte med tap til fredrikstadlaget 3–5. I Skjeberghallen har Sarpsborg møtt Sandnes. Sarpingene vant kampen 12–9. Slevik ligger på tredjeplass på tabellen, mens Sarpsborg ligger på femte.