NRK Meny
Normal

Holder tet i gokart-mesterskap

Etter fire av fem kjørte runder i det tyske mesterskapet i gokart, holder 15-årige Dennis Olsen fortsatt føringen.

Dennis Olsen

Dennis Olsen i Osersleben.

Foto: Privat

Under løpene på Osersleben denne helgen, ble det fjerdeplass på Dennis, men han økte allikevel sammenlagt-ledelsen til Kim Omen, og har nå 26 poeng.

En tøff uke

Vålergutten har vært igjennom en tøff uke. Onsdag var han på plass i Sarna i Italia sammen med teamet for testing foran World Cup der neste helg.

Han ble i Italia frem til fredag, og gikk dermed glipp av treningen i Osersleben.

– Han stilte rett til start under lørdagens warm up, og kjørte inn til en tredjeplass.

– Foran tidstreningen gjorde mekanikerne en liten justering på motoren, men dette slo feil og Dennis fikk ikke bedre enn syttende beste tid. Han kjørte deretter inn til to åttendeplasser i selv heatkjøringen. Det ga det ellevte beste startsporet i prefinalen. Der kjørte Dennis seg opp til en sjetteplass, skriver Roy Espen Olsen i teamet i en pressemelding mandag.

I selve finalen ble det et lite sammenstøt mellom Dennis og nederlandske Kim Omen i den første skikanen. Dette førte først til at Våler-gutten ble ilagt ti sekunders straff.

– Etter mye om og men fant imidlertid arrangørene ut at Dennis var uten skyld, og han fikk beholde fjerdeplassen, skriver Olsen fra Tyskland.

Økte ledelsen

Dermed økte Dennis sin ledelse foran den femte og siste runden i mesterskapet.

– Selv om man aldri skal innkassere en seier på forhånd, ser det unektelig lyst ut for seier til Dennis, som nå virkelig begynner å bli lagt merke til.

– Han er tatt ut som en av kanidatene til NBFs “Årets bilsporttalent”, og sist fredag havnet han helt på toppen i VGs rangering av de største motorsportshåpene i fremtiden, skriver Olsen.

Se også:

Video GOKART-050510-OS-180701-SI_OS.mp4

EM-klar unggutt

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Se nyhetene fra Østfold kl.22:55

  • Prøvde å taue vogntog

    På E6 før avkjøringen til Svinesundparken har to utenlandske vogntog blitt stoppet av politiet i kveld. Det ene vogntoget skal ha prøvd å taue den andre som har stoppet på grunn av motorhavari. Tungberger er bestilt. Situasjonen skjedde i sydgående retning.