NRK Meny
Normal

Hockeyspiller nektes VM-spill

Per-Åge Skrøder mangler visum og nektes innreise til Russland. Dermed ryker VM for Modo-spilleren.

Per Åge Skrøder
Foto: Adam Ihse / SCANPIX

Fredag spiller Norge sin første kamp i nedrykksspillet. Østerrike er motstander.

- Uaktuell for VM

Per-Åge Skrøder var ikke med i den opprinnelige VM-troppen til Norge. Årsaken er at han skulle bli pappa - og at han ville vente til fødselen var overstått før han tredde på seg den norske landslagsdrakten.

Skrøder har nå dratt hjem fra flyplassen i Stockholm. Landslagstrener Roy Johansen bekrefter overfor VG Nett at sarpingen er uaktuell for VM-spill.

- Jeg vet ikke hvem på kontoret som styrer med dette her. Det kan jeg ikke nok om. Men ting som dette burde vært i orden, sier han.

Ifølge ishockeyforbundets Tore Jobs har andre nasjoner hentet inn spillere på grunnlag av invitasjoner fra turneringsledelsen, men dette godtar altså ikke SAS.

- Har hatt en fantastisk sesong

Per-Åge Skrøder ble toppscorer for den svenske klubben Modo i sesongen som nettopp er avsluttet, og blir sett på som en stor forsterkning for det norske laget i nedrykksspillet.

- Vi får en spiller som er vant til spill på dette nivået. Han har hatt en fantastisk sesong i Modo og jeg håper han kan ta med seg litt av den energien inn i VM, sa landslagstrener Roy Johansen til det samme mediet i går.

 

 

 

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Mistenkt for ruskjøring

    En bilfører i 40-årene er mistenkt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand i Moss sentrum. Føreren er anmeldt, og det vil bli tatt blodprøver, skriver politiets operasjonssentral på Twitter.

  • Lokalderby i innebandy

    Det ble seier for Sarpsborg Sharks da de møtte Fredrikstad innebandyklubb i eliteserien i kveld. Kampen endte 5–2.