NRK Meny
Normal

Hobøl kutter i pleie og omsorgssektoren

Rådmann i Hobøl foreslår å redusere bemanningen i helse og omsorgssektoren med sju til ni årsverk. Gruppeleder for Ap, Sp og Venstre, Signe Øye tror ikke det blir merkbart for brukerne.

Dagsenter i Hobøl

Dagsenteret i Hobøl må enten få flere brukere eller reduserer bemanningen, mener rådmannen.

Foto: Trond Øyvind Karterud / NRK

– Det er vårt mål at brukeren skal være i sentrum, det er ikke der vi skal knipe.

Hobøl kommune har et oppsamlet underskudd på driften på 24 millioner kroner og ifølge rådmannen bruker de 10–15 millioner kroner for mye i året.

– Så lenge vi ikke har en drift i balanse må vi gå på jakt etter hvor vi kan spare, sier Øye.

Millioner å spare

Norsk kommunerådgiving har analysert pleie og omsorgssektoren i Hobøl kommune. Ut fra rapporten mener rådmann det er mulig å spare mellom 2,4 og 5 millioner kroner i år.

– VI kan effektiviserer i forhold til hvor mye tid vi bruker på møter kontra hvor mye tid vi bruker hos dem som mottar tjenestene, sier rådmann Bjørn Sjøvold.

Han mener det også er tid å spare for hjemmesykepleierne ved å legge opp nye kjøreruter og ta i bruk små håndholdte datamaskiner.

I tiltaksplanen han presenterer for politikerne står det at det er unormalt høy ressursbruk ved dagsenteret. Her foreslår han å kutte ett årsverk eller øke antall brukere. Også ved sykehjemmet mener han ressursbruken er for høy.

– Det er et spørsmål om vi har tjenester som ligger i overkant av det som er nødvendig, sier Øye

Flertall for forslaget

Formannskapet skal behandle saken i neste uke, men det er klart at flertallet med Ap, Sp og Venstre støtter rådmannens forslag.

Øye mener det skal være mulig å redusere bemanningen gjennom mindre vikarbruk, naturlig avgang og stillinger som ikke er besatt i dag.

Hun tror ansatte vil merke nedskjæringen.

– Men hvis man letter på en del tungvinte rutiner vi har i dag, så kan det bli en vinn-vinn- situasjon for alle parter.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Knivstukket i halsen

    En mann ble onsdag morgen funnet knivskåret i halsen i en leilighet i Strömstad. Politiet etterforsker saken som drapsforsøk, skriver Halden Arbeiderblad. Den knivskadde mannen ble ført med ambulanse til Sykehuset Østfold på Kalnes for behandling.

  • To trafikkulykker ved Solbergtårnet

    Politiet melder om to trafikkulykker ved Solbergtårnet i Skjeberg. En moped og en bil har kollidert. Mopedisten ble lettere skadet. Det var også et sammenstøt mellom to biler bare 100 m unna. Her var det ingen personskade.