NRK Meny
Normal

HK Halden må spille E-cup utenfor hjembyen

Etter å ha sikret en plass i cupfinalen blir det etter alle solemerker spill i Europa for HK Halden neste sesong. Men det blir i en hall utenfor hjembyen.

HK Halden

Jentene til HK Halden kunne slippe jubelen løs etter å ha sikret en plass i cupfinalen. Neste år kan det bli jubel også ute i Europa.

Foto: Martin Tangen Schmidt/NRK

Det var tilbake til hverdagen med jobb og skole for spillerne til HK Halden i dag, etter at de sensasjonelt slo Oppsal i gårsdagens cupsemifinale.

– Jeg svevde på en rosa sky i går, det var ikke lett å sovne. Jeg våknet av klokka som ringte halv sju i morges. Da var det jobb og skole. Sånn er det å være håndballspiller, man kan ikke leve på det for lenge, smiler barneskolelærer og HK-Halden spiller Martine Moen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

HK Halden slo Oppsal i gårsdagens semifinale, og er klar for cupfinale i Spektrum mot Larvik. I dag var det tilbake til hverdagen med jobb og skole.

Martine Moen var i dag tilbake i jobben som barneskolelærer ved Os skole i Halden.

Trolig spill i E-cup

Sarpsborg-jenta fikk rødt kort halvveis ut i andre omgang, og måtte pine seg gjennom fire nervepirrende ekstraomganger, der lagvenninnene til slutt trakk det lengste strået.

– Det å sitte på tribunen er ti ganger verre enn det å spille selv. Jeg tror det blir første og siste gang jeg ser en kamp fra tribunen. Det var like før jeg gikk ut av hallen fordi jeg var så nervøs, sier hun.

Gårsdagens 31-28 seier betyr ikke bare en plass i cupfinalen mot Larvik i romjulen. Det betyr sannsynligvis også spill ute i Europa neste sesong.

Finalemotstander Larvik har vunnet serien de ti siste sesongene, og gjør det trolig også denne sesongen. Det betyr Champions League på vestfoldingene.

Dermed vil HK Halden kvalifisere seg for Cupvinnercupen uansett utfall i NM-finalen.

Lover «hjemmestemning»

Sportslig suksess og jubelscener kan det altså bli mer av, men det blir i såfall i en hall utenfor Halden.

Trine Grip

Sportslig leder Trine Grip i HK Halden.

Foto: Birger Kjølberg/NRK

Dagens Remmenhall er nemlig ikke godkjent for spill i europacupene. Nå jobber klubben på spreng for å få på plass en løsning.

– Hvis den muligheten byr seg, så skal vi finne en hall så nærme Halden som mulig. Vi klarer ikke å få til en ny hall i Halden til neste år, så da blir det i en annen by. Men vi skal lage kjempesteming og en god ramme rundt kampene, uansett hvor det blir, sier styreleder i HK Halden Hans Jørgen Eriksen.

Også sportslig leder Trine Grip lover god stemning i en lånt hjemmehall.

– Jo nærmere Halden vi er, jo større er sannsynligheten for at vi får haldenserne til å dra for å se det veldig gode laget vårt. Men vi spiller der vi ser at vi har muligheten, vi drar med oss hordene og lager en fest, sier hun.

Ikke opp til kommunen

Ordfører Thor Edquist i Halden ser at det er behov for en ny håndballhall i byen, men han sier at det ikke er opp til kun byens politikere å bestemme om hallen skal bygges.

– Det finnes ikke ett menneske som ikke vil eller ser behovet for å bygge en ny hall. Men vi har liten evne, fordi vi er på Robek-listen. Kommunen kan ikke selv bestemme at vi skal bygge, det er staten ved Fylkesmannen som avgjør om vi får ta opp lån. Det er realiteten vi må forholde oss til, sier han.

Martine Moen

Martine Moen tenker ikke på cupfinalen og er mest fokusert på seriekampene fremover.

Foto: Tomas Berger/NRK

HK Halden-spiller Martine Moen har imidlertid tankene helt andre steder enn ny hall og europacup. Hun er mest opptatt av å sikre plassen i Eliteserien.

– Alt fokus er nå på seriekampene fremover. Så får vi ta en liten ferie i slutten av november, som vi får utnytte godt. Så blir det hardkjør i desember frem mot finalen.

Klubben ligger i dag på 9. plass i serien, to poeng over Fredrikstad som ligger på kvalifiseringsplass.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Kontroll på skogbrann

    Brannvesenet i Fredrikstad har kontroll på en lyng- og skogbrann på Vikane. Fredag formiddag fikk brannvesenet melding om at det brant i et ca. ett mål stort område ved Sareptaveien. Alarmsentral Brann Øst advarer mot stor skogbrannfare.

  • Trafikkuhell på E6 ved Solli

    Det er kødannelse på E6 ved Solli. Årsaken er et trafikkuhell i sørgående retning. Nødetatene er på vei.