NRK Meny
Normal

Endelig hjemme etter over tre år på sjøen

Camilla Brandstorp og Inger Johanne Moen har seilt jorden rundt i egen seilbåt. I dag ble de tatt i mot med hornmusikk – fra et stereoanlegg – og et folkehav da de ankom Høysand brygge i Sarpsborg.

Camilla Brandstorp og Inger Johanne Moen har seilt jorden rundt i egen seilbåt. I dag ble de tatt i mot med hornmusikk - fra et stereoanlegg - da de ankom Høysand brygge i Sarpsborg.

Jentene har brukt 39 måneder og har seilt 45.000 nautiske mil over de store verdenshav. Lørdag møtte over 100 personer opp for å ta dem imot.

– Dette har vi ventet veldig lenge på, selv om vi har besøkt dem flere ganger, så er det rørende å få dem hjem, sier Camillas far, Kai Brandstorp.

– Det blir jo litt forandring, for i morgen kveld har vi ikke noen blogg å følge, sier han.

LES OGSÅ:

Har blogget om reisen

Jentene har blogget om turen og de har holdt kontakt med familie og venner via både e-post og telefon.

– Det er godt å komme hjem og utrolig hyggelig at det er så stort oppmøte på kaia. Det er jo en dag man har ventet på, forteller Camilla Brandstorp.

De har sluppet unna det meste av problemer og de beskriver den lange ferden som en knirkefri seilas.

– Vi har vært veldig heldige. Det har ikke vært noen dramatikk. Da vi krysset Nordatlanteren ville ikke motoren gå, vi røyk genoarulla og båten lakk i kabinen forut. Det var ikke dramatisk, men vi synes det begynte å bli mye feil som hopet seg opp, sier hun.

Båten de har seilt er en Bavaria 40 fra 2002. Hun het opprinnelig Fina men ble omdøpt til Flow.

Stolt far

Kai Brandstorp er stolt over datteren som har seilt jorda rundt.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen / NRK

Piratsuppe på hotellet

– Jeg har ikke vært bekymret for jentene, for jeg har stolt såpass på dem. Jeg var med og seilte over Atlanteren og visste hva de var gode for. Jeg var mektig imponert. De forberedelsene de gjorde med tanke på værvarsel og slikt det er bare å ta av seg hatten for, sier far Kai Brandstorp.

Etter velkomsten på Høysand i dag, gikk ferden videre til Høysand Hotel, hvor det ble arrangert velkomstparty.

– Der serveres det piratsuppe og det blir festligheter utover kvelden. Jeg har samlet på alle flaggene jentene har fått på turen, så det ligger 60–70 flagg på hotellet som folk kan se på. I tillegg blir det vist film fra alt de har filmet både under og over vann, sier Kai Brandstorp.

Jentene var storfornøyde med mottakelsen og ser frem til å igjen ha mer kontakt med kjente og kjære.

– Hva er det beste med å komme hjem?

– Det er å komme hjem, smiler Camilla Brandstorp.

– Jeg tenker at det er en tid for alt. Nå er reisen egentlig ferdig. Kanskje det blir litt kjedelig hjemme, men det er det ikke nå. På en regnværsdag tenker man kanskje tilbake til bedre tider, sier medseiler Inger Johanne Moen.

SISTE NYTT FRA ØSTFOLD:

  • Advarer mot farlige strømskap

    Strømselskapet Hafslund advarer mot ødelagte og farlige strømsfordelingsskap langs veiene. Etter store mengder snø på Østlandet har flere skap blitt ødelagte etter snøbrøyting, ifølge kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund.